Ege Postası
Geri

Bayraklı Belediyesi'nden belgeli yalanlama

Bayraklı Belediyesi son günlerde bir internet sitesinde çıkan haberler ile ilgi yazılı açıklamada bulundu. Bayraklı Belediyesinden yapılan açıklamada olmayan müdürlük ile ilgili oraya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi bu haberleri yapanların art niyetli kişiler tarafından yapıldığını biliyoruz açıklaması geldi. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmek için çaba sarf eden bu kişiler ile ilgili açıklama yapmak bir zaruret olmuştur.
Bayraklı Belediyesi'nden belgeli yalanlama
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Ocak 2014 Cuma 18:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Belediyemiz tarafında uzun zamandan beri art niyetli haberler yayınlayan bir internet sitesinin yaptığı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. BAY- BEL şirketinin bağımsız bir yönetim kurulu vardır, Bayraklı Belediyesinde her hangi bir müdürlüğe bağlı değildir. Kaldı ki, bu Belediye bünyesinde böyle bir müdürlük yoktur.

Doğal olarak Bayraklı Belediyesinde spor müdürlüğü diye bir müdürlük olmadığı ve iddia edildiği gibi BAY-BEL şirketinden çalışan personelin sigortalarının spor müdürlüğü ya da Bayraklı Belediyesi’nin kasasından ödenerek “kamu zararı” oluştuğu yönünde yapılan haberler yalan ve iftira haberlerdir.

Bu yapılan haberler ile Bayraklı Belediyesinin “ kamu zararı” oluşturarak suç işlemediği gazetenin yalan haber yaparak suç işlediği görülmüştür.

Dolayısı ile olmayan bir müdürlükten işçilerinin sigorta primlerinin Bayraklı Belediyesi tarafından ödenmesi ne yasalarca ne de mevzuata göre mümkün olmamaktadır. Böyle bir ödeme evrakının bulunması ise tamamen asılsız ve imkansızdır. Kamu zararından önce Kamu Harcamaları yönetmeliği dışında herhangi bir ödeme yapılması mesnetsiz bir suçlamadır.

YEMEK FATURASI 3 AYLIK VE 866 TLDİR


Diğer taraftan ise, aynı gazete tarafından akla mantığa sığmayan iftiralarından bir tanesi ise, Belediyemiz tarafından “naylon fatura” kesildiğine dair yapılan yalan haberdir. Bu haberleri hayretle karşılıyoruz. Bu yapılan haberleri hayretle izlemekteyiz. Bunun gazetecilik değerleri ile bağdaşmadığını ve gazetecilik açısından utanç verici bir durum olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz. Kaldı ki; Sahte belge (Naylon Fatura), Vergi Usul Kanunu’nun 359 uncu maddesinin (b) bendinin bir no lu fıkrasının parantez içi hükmünde; “gerçek bir muamele veya durum olmadığı halde bunlar varmış gibi düzenlenen belge” olarak tanımlanmıştır.

Bayraklı Belediyesi bir kamu kurumu olarak bu şekilde herhangi bir suça teşebbüs etmesi iddiası yersiz ve ispatlanmadığı halde iddia eden kişi için suç teşkil etmektedir. Ayrıca bahsi geçen yemek bedeli yalnızca KDV dahil 886,00 TL olup, bir oturuşta değil, Denetim Komisyonun toplantıları boyunca 3 aylık süreçte ağırlanmasına ilişkin bir bedeldir.

“PARKLARIN 200 BİN TL FAZLA PARA İLE YAPILDIĞI DOĞRU DEĞİL”


Diğer taraftan ise, aynı gazete Belediyemiz tarafından yapılan üç park ile ilgili yaptığı ve gerçeği yansıtmayan haberde ise, iki park için 900 bin tl, harcandığım ve Meclis Üyeleri en fazla 200 Bin TL masrafın yapılmış olduğunu öne sürülmekte, iddia edilen haberi yalan olduğu ve bu parkların açık ihale usulü ile yapıldığını belgeleri ile yazılı olarak açıklama ihtiyacı duymaktayız.

İŞTE BELGE

Bayraklı Belediyesi tarafından ihaleye çıkartılan Osman gazi mahallesi 617/6 sokak, Tepekule mahallesi 617 sokak ve 75. yıl mahallesi 1609/12 sokak ta bulunan ve parkların toplam 12.614 Metrekarelik alana sahip alan olduğu tespit edilmiştir. Açık ihale usulü ile ihale edilen ve anahtar teslimi götürü bedel ile sözleme yapılan üç parkın sözleşme bedeli toplan 905.000.00 tidir. Söz konusu haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Dolayısı ile Bayraklı Belediyesi hakkında yapılan yalan haberin çok fazla dikkate alınmamasın ve Bayraklı halkının bu yalan haberlere itibar etmemesini rica ediyoruz





YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası