Ege Postası
Geri

Bayraklı'da anne ve çocuklar satranç kursunda

Bayraklı Belediyesi, anne ve çocukların birlikte daha fazla vakit geçirmeleri için, “anne-çocuk satranç öğreniyor” projesini başlattı. Eğitim tamamlandığında kursiyerler düzenlenecek turnuvada ter dökecek.
Bayraklı'da anne ve çocuklar satranç kursunda
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Ocak 2016 Çarşamba 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan anne çocuk satranç öğreniyor projesi büyük ilgiyle karşılandı. Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Engin Deniz Alev ve Sema Yelbuğa’dan ders alan anne ve çocukları, çalışmalara hızlı başladı.

3 FARKLI NOKTADA DEVAM EDİYOR
Onur Açık Hava Tiyatrosu, İhsan Alyanak ve Postacılar Kültür Merkezi’nde gruplar halinde eğitim gören 84 öğrenci ve annesi, eğlenceli dakikalar geçiriyor. Çocukları ile birlikte kaliteli zaman geçirmenin keyfini yaşayan anneler, evde de onlarla satranç oynamaya devam ettiklerini söylüyor. Eğitimin tamamlanmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir turnuva düzenlenecek.

ÖRNEK BİR PROJE
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, düzenledikleri satranç kurslarına her zaman yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Çocuklarımız hep, ‘annem-babam satranç oynamayı bilmiyor’ diye serzenişte bulunuyordu. Bunun üzerine en azından annesi ev hanımı olan çocuklarımızın annelerini de kursumuza davet ettik. Bu kadar ilgi beklemiyorduk. Çocuklar, anneleri ile birlikte hem satranç öğreniyor hem de karşılıklı oynuyor. Evin babası da akşam eve gelince onlara katılacak. Böylece birlikte daha fazla vakit geçirme fırsatı bulacaklar. Örnek bir proje. Bunu güzel bir turnuvayla süslendireceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası