Ege Postası
Geri

Bayraklı'da halk oyunları “kursiyerlerini” bekliyor

Bayraklı Belediyesi halk oyunları ekiplerinde yer almak isteyenler için yeni dönem kurs kayıtları başladı. Kursiyerler yıl boyu aldıkları eğitimle birlikte hünerlerini düzenlenen etkinliklerde sergileyebilecek.
Bayraklı'da halk oyunları “kursiyerlerini” bekliyor
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Ekim 2015 Cuma 10:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayraklı Belediyesi ile BAY-FEM Gençlik ve Spor Kulübü yeni dönem halkoyunu ekibi kurmak için kolları sıvadı. 7-12, 13-25, 26 ve üstü olmak üzere 3 ayrı yaş grubunda halk oyunu ekibinde yer almak isteyenler ücretsiz olarak kayıt yaptırabilecek. Kursiyerler yıl boyunca konusunda uzman antrenörlerden zeybek başta olmak üzere halay, Roman, Burdur, Üsküp ve Karadeniz yörelerinin seçkin oyunlarını öğrenecek. Çalışmalar önümüzdeki yılın haziran ayına kadar yoğun şekilde devam edecek.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERDE SAHNE ALACAKLAR!

Folklorcular Bayraklı Belediye’sinin yıl içerisinde düzenleyeceği çeşitli etkinliklerinde sahne alacak. Ekipler yıl sonunda, öğrendiklerini düzenlenecek bir gecede seyirci karşısına çıkacak. Başvurular Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü, semt merkezlerine yapılacak.  

7’DEN 70’E HERKESİ BEKLİYORUZ

Unutulan değerlere sahip çıktıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Halk oyunu da bu yüzyılda ihmal edilen bir değerimiz. Türkiye’nin 7 ayrı bölgesine ait birbirinden güzel oyunlara sahibiz. Belediye olarak da 7 den 70’e herkesi folklor yapmaya değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası