Ege Postası
Geri

Bayram hutbesinde yola çıkacaklara trafik kuralı uyarısı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilere gönderilen bayram namazı hutbesinde, bazı İslam ülkelerinde yaşanan acılar ile birlik beraberlik vurgusunun yanı sıra seyahat edeceklere trafik uyarısı dikkat çekti. Hutbede, bayram vesilesiyle...
Bayram hutbesinde yola çıkacaklara trafik kuralı uyarısı
Haberler / Güncel
8 Ağustos 2013 Perşembe 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından camilere gönderilen bayram namazı hutbesinde, bazı İslam ülkelerinde yaşanan acılar ile birlik beraberlik vurgusunun yanı sıra seyahat edeceklere trafik uyarısı dikkat çekti. Hutbede, bayram vesilesiyle araçlarıyla seyahat edeceklerin, araçlarının bakımlarını yaptırmaları, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanmamaları, trafik kurallarına uymaları hatırlatıldı.

Bayram namazına özel hazırlanan hutbede, önce Ramazan Bayramı’nın anlamı anlatıldı. Bayramların, aynı dinin, aynı inancın ikliminde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi armağanlar olduğunun altı çizilerek, bayramların, iman kardeşliğinin gerçek tezahür sahneleri olduğuna vurgu yapıldı.

İdrak edilen Ramazan Bayramı’nın, kuraklık çeken tüm insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarı olduğu ifade edildi. Bu rahmet pınarının, dünyayı kana bulayan ve ateşe atan ırkçılık ve ayrımcılığın, insanlığı aç ve yoksul bırakan sömürgeciliğin, azgınlaşan ve şımaran iradelerin, hak-hukuk tanımayan zulüm ve haksızlıkların pekala mağlup edilebileceğinin en güzel göstergesi olduğu kaydedildi.

"İSLAM ÜLKELERİNİN BARIŞ DİYARI OLMASINI NASİP EYLE"

Bu bayramın, yeryüzünde acı ve açlık üretenlerin yanında olmayanların; Rahmet Peygamberi'nin(sas) tarafında duranların bayramı olduğunu vurgulanan hutbede, ülkenin huzur ve güvenine de atıfta bulunularak, şu çağrıda bulunuldu: “Huzur ortamının kalıcı hale gelmesi için çabalayalım! Kırgınlıkları tamir edelim! Kardeşliğimizi pekiştirelim! Dostluklarımızı güçlendirelim! Bayramınız mübarek olsun! Hutbeme bir dua ile son vermek istiyorum: Ya Rab! Son yıllarda bayramlara hep buruk giren ve bir türlü istikrara kavuşamayan İslam dünyasında kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, İslam ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik diyarı olmasını nasip ve müyesser eyle!
Ya Rab! İslam coğrafyasında, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Myanmar’da akan kan ve gözyaşının durmasını ve bütün kardeşlerimizin bayram sevinci yaşayabilmelerini nasip eyle!”

SEYAHATE ÇIKACAKLARA UYARI

Diyanetin bu yıl ki bayram hutbesinde vatandaşlara trafik uyarısı da yapıldı. Hutbenin sonunda seyahate çıkacaklara şu uyarıda bulunuldu: “Bayram vesilesiyle araçlarıyla seyahat edeceklerin, araçlarının bakımlarını yaptırmaları, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanmamaları, trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, hayırlı bayramlar dilerim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası