Ege Postası
Geri

Bayram öncesi yakınlarından şehit kabirlerine ziyaret

İzmir'de, şehit aileleri ve yakınları, Kurban Bayramı arifesinde Kadifekale Hava Şehitliği'ni ziyaret etti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskelerini takarak şehitliğin yolunu tutan aileler, acılarının ilk günkü kadar taze olduğunu söyledi. Oğlunun kabrine gelen Asuman Özkan, "19 sene oldu ama 19 gün gibi. Bana İstanbul'dan çamaşırlarını getirecekmiş gibi hissediyorum. Çok acı. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyormuş" dedi.
Bayram öncesi yakınlarından şehit kabirlerine ziyaret
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2020 Perşembe 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, şehit aileleri ve yakıları sabah saatlerinden itibaren, Kurban Bayramı'nın arifesinde Konak ilçesinde bulunan Kadifekale Hava Şehitliği'ni ziyaret etti. Aileler, Türk bayraklarıyla donatılmış mezarları temizleyip, çiçek bıraktı. Kimi oğlunun mezarı başında Yasin Suresi'ni okudu, kimi ise erkek kardeşinin mezarını suladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskelerini takan ailelerin, önlem aldığı görüldü.

'VATAN İÇİN CANIMIZI SEVE SEVE VERİRİZ'

Şehit Oktay Erbilgin'in erkek kardeşi Soner Erbilgin, "27 sene önce ağabeyim şehit oldu. Vatanımız sağ olsun. İstanbul'dan geliyorum. İlk günkü gibi acımız daima içimizde. Vatan için hepimiz canımızı seve seve veririz. Ağabeyim Diyarbakır'da şehit düşmüştü. Zırhlı araç şoförüydü. Operasyona giderken pusuya düşürülmüşler. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. İyi ki varlar. Onlar olmasa bu vatan olmaz. Bütün annelerin başı sağ olsun" dedi.

GÖRMEDİĞİ AMCASI İÇİN DUA ETTİ

Soner Erbilgin'in 3,5 yaşındaki oğlu Ahmet de görmediği şehit amcası için dua etti. Babasının kucağında amcası için ellerini açan küçük Ahmet, sonrasında amcasının mezar taşında yer alan fotoğrafını eliyle sildi. 

İdlib'de şehit olan Ahmet Alpaslan'ın yeğeni 10 yaşındaki Türkan da dayısının kabrindeki çiçekleri suladı. 

"19 SENE GEÇTİ AMA ÇIKIP GELECEK GİBİ"

Konya'da şehit olan Tabip Üsteğmen Murat Özkan'ın annesi Asuman Özkan da arefe günü oğlunun yanına koştu. 

Normalde her cuma günü oğlunu ziyarete geldiğini belirten Özkan, salgın nedeniyle bu ziyaretlere bir müddet ara verdiğini ancak dayanamayıp yeniden geldiğini dile getirdi. 

Oğlunun Konya'da trafik kazasında şehit olduğunu anımsatan Özkan, "19 sene oldu ama 19 gün gibi. Bana İstanbul'dan çamaşırlarını getirecekmiş gibi hissediyorum. Çok acı. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyormuş. Annemi, babamı, eşimi kaybettim. Hepsinin yeri ayrı tabi ama hiçbiri evlat acısını unutturamadı bana. Evladınız varsa ne kadar tatlı olduğunu bilirsiniz." diye konuştu.  (DHA-AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası