Ege Postası
Geri

Bayramda trafik ekiplerine esktra görev yazılmayacak, akaryakıt sorulmayacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı boyunca trafik denetimlerine bürolarda görevli polislerin de katılacağını açıkladı. Trafik personelinin bayram tatili boyunca maç, konser, toplantı gibi programlarda güvenlik nedeniyle görevlendirilmeyeceği...
Bayramda trafik ekiplerine esktra görev yazılmayacak, akaryakıt sorulmayacak
Haberler / Güncel
5 Ağustos 2013 Pazartesi 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı boyunca trafik denetimlerine bürolarda görevli polislerin de katılacağını açıkladı. Trafik personelinin bayram tatili boyunca maç, konser, toplantı gibi programlarda güvenlik nedeniyle görevlendirilmeyeceği ve tatil süresince trafik ekiplerine yönelik akaryakıt kısıtlamasına gidilmeyeceği bildirildi.

Cihan Haber Ajansı muhabirinin Ramazan Bayramı trafik tedbirlerine yönelik sorularını cevaplandıran Emniyet Genel Müdürlüğü, bürolarda çalışan personellerin de denetimlerde kullanılacağını açıkladı. Kocaeli-İstanbul, Kırıkkakale-Ankara, Afyonkarahisar Kavşağı gibi yoğun bölgelerdeki trafik ışıklarında aksama yaşanmaması için ilave ekiplerin görevlendirildiğinin vurgulandığı açıklamada, son yıllardaki kaza sebeplerinin incelendiğinde hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali gibi sebeplerin önde geldiği vurgulandı.

TRAFİK POLİSLERİ KONSERE GÖNDERİLMEYECEK

Trafik denetimlerinde 'yakalanma algısı'nı artırmak amacıyla sivil kıyafetli polislerin görev yapacağınınn altının çizildiği açıklamada, "Yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riskini artırmak amacıyla, trafki denetim hizmetlerinde görevli ekip ve personelin uygun görülecek bir kısmı sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek. Yakın takip, kırmızı ışık ihlali sürücülerin araç kullanırken cep telefonu kullanımı gibi kural ihlallerinin tespitini yaparak, güzergah üzerindeki çevirme ekiplerine bildirilecektir. Bayram tatili boyunca il emniyet müdürlüklerimizin aldıkları trafik tedbirlerini yerinde görmek, karayolu güzergahlarında bulunan trafik kuruluşlarını, ekiplerini ve personelini denetlemek amacıyla merkezden denetleme ekipleri çıkartılacaktır. Trafik personeli bayram tatili süresince maç, konser, toplantı gibi programların güvenliği için görevlendirimeyecek. Gerektiğinde bu tip etkinliklerde sadece trafik tanzimi ve denetimi amacıyla görevlendirilmeler yapılabilecek. Bayram tatili boyunca trafik ekiplerine akaryakıt kısıtlamasına gidilmeyecek." denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası