Ege Postası
Geri

Bebek aşısı skandalına Tabip Odası’ndan inceleme

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, gündeme oturan 6 aylık veya 1 aylık bebeklere Covid aşısı yapıldığını iddiaların ilişkin İzmir Tabip Odası hukuk bürosunun inceleme başlattığını söyledi.
Bebek aşısı skandalına Tabip Odası’ndan inceleme
Haberler / Yerel Politika
23 Eylül 2021 Perşembe 16:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bir canlı yayında yaptığı açıklamalar ülke gündeminde şok etkisi yarattı. 

Kurugöl, yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere Covid aşısı yapıldığını iddia etmiş ve konudaki sonuçların ise yakında ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söylemişti.

Aşı skandalı, ülke gündeminde tartışma yaratırken İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, konuya ilişkin inceleme başlattıklarını söyledi.

“İHAMLİ OLANLAR GEREN YAPTIRIMLARA MARUZ KALACAK”

Aşılama konusunda güvenlik tedbirlerine uyulduğunu ifade eden Başkan Çamlı, konuya ilişkin inceleme başlattıklarını söyledi ve “İzmir Tabip Odası hukuk bürosu konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgi edinmek ve konuyu incelemek adına bir inceleme başlattı. Ülkemizde ocak ayından bu yana aşılama yapılıyor. Bu süreçte sağlık çalışanları ve hekimler, büyük bir özveriyle bu aşılama hizmetlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Sahadan gelen verile baktığımız zaman da aşılama hizmetlerinin özellikle güvenlik açısından büyük ölçüde sağlıklı bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu konu araştırılması gereken bir konu. Ne olmuş, nasıl olmuş, nedir… Bununla ilgili bilgi sahibi olmalıyız. İzmir Tabip Odası, bu konuyu takip edecek. Hukuk büromuz bu konuyla ilgili kapsamlı bir inceleme başlattı. Şu ana kadar bizim sahadan edindiğimiz izlenim genel olarak aşılamanın güvenli güvenlik tedbirleri kapsamında yapıldığı. Yapılan açıklamaların araştırmaya, incelemeye ve söylenenlerin ne ölçüde, ne şekilde hangi durumlardan kaynaklandığı ya da kaynaklanamadığı netleşmeli ve olayın gerçekliği ortaya konulmalı. Ardından eğer varsa burada birtakım ihmaller ve yanlışlar varsa sorumluları gereken yaptırım ve uygulamalara maruz kalacaklardır” dedi.

“O YAŞ GRUBUNDA ÇALIŞMA YOK”

Yanlış aşılamanın bebekler üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi için gerekli verilerin ellerinde olmadığını ifade eden Başkan Çamlı, “Bunları bilmiyoruz. Bu sorulara cevap verecek bir veri elimizde yok. Henüz o yaş grubunda herhangi bir çalışması yapılmış aşı değil yapılan aşı. En son Biontec firması, 5-11 yaş grubunda Faz3 çalışmalarını tamamladı. Adı geçen yaş grubunda bir çalışma yok. İleri vadede olumsuz yan etkiler olur mu olmaz mı bilemiyoruz” diye konuştu.

“BİR HATA VARSA ÖNLEM ALINMASI GEREKİR”

Son olarak konuya ilişkin yapılan açıklamalarda dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çamlı, “Yaşanan olaya ilişkin bir genelleme yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Biz zaten bir inceleme başlattık. Biz Tabip Odası olarak toplum sağlığı açısından konuyu araştırıp bilgilere ulaşacağız. Bir kez daha vurguluyorum. Pandemiden çıkışta anahtar görevi gören aşılamalar konusunda hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Ülkemizde aşı karşıtları da var. Biz, sahadaki meslektaşlarımızla yaptığımız konuşmalarda aşılamanın güvenlik zincirine uygun şekilde yapıldığı, barkodlamaların yapıldığı bilgisini aldık. Ama dediğim gibi araştıracağız. Eğer bir hata varsa önlem alınması gerekir. Bugüne kadar 100 milyon doz aşı yapıldı. Bugüne kadar olumsuz bir başvuru yapılmadı” ifadelerini kullandı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası