Ege Postası
Geri

Bekir Bozdağ, Brüksel’den seslendi: CHP ismini ‘İşçi Partisi’ olarak değiştirsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sonra Brüksel’e gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, buradan CHP’ye yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun milletin verdiği dersten sonra Swoboda’nın verdiği dersi de anlamadığını savunan Bozdağ,...
Bekir Bozdağ, Brüksel’den seslendi: CHP ismini ‘İşçi Partisi’ olarak değiştirsin
Haberler / Dünya
19 Mayıs 2013 Pazar 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sonra Brüksel’e gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, buradan CHP’ye yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun milletin verdiği dersten sonra Swoboda’nın verdiği dersi de anlamadığını savunan Bozdağ, ‘‘CHP sol bir parti değildir. CHP ortaya koyduğu politikalarla adının da değiştirmesi lazım. İşçi Partisi olarak değiştirirse daha doğru olur.’’ sözlerine yer verdi.

Başta Milli Görüş Kardeşlik ve Dayanışma Günü Programı olmak üzere bir dizi temas ve görüşmelerde bulunmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda ile yaşanan gerginlik konusunda, ‘‘Sayın Kılıçdaroğlu’nun Brüksel ziyareti sırasında yaşadığı hadise, üzücü bir hadise. Hem CHP hem de Türkiye adına üzücü bir hadise. Hadiseden sonra yaptıkları bana göre daha da üzücü olaylar. Burada yaşanan gerçeklikle Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının Türkiye’de anlattıkları tamamen birbirinden farklı. ‘Görüşmeyi ben iptal ettim’ diyor ama kapıya kadar gidip oradan döndüğü Brüksel’deki herkes tarafından biliniyor.’’ değerlendirmesinde bulundu.

"KILIÇDAROĞLU, SWOBODA’NIN VERDİĞİ DERSİ ANLAMAMIŞ"

Swoboda’nın tavrı ile bir demokrasi dersi verdiğini ifade eden Bozdağ, ‘‘Gerçek başka ve siz anamuhalefet partisinin liderisiniz, bile bile gerçeğin dışında bir şey söylüyorsunuz. Kendinizi, partinizi ve ülkemizi bu kadar seviye kaybına yol açacak bir yaklaşımı göstermeye Kılıçdaroğlu’nun hakkı yoktur. Sayın Kılıçdaroğlu milletin verdiği dersi anlamadığı gibi Sayın Swoboda’nın verdiği dersi de anlamamış gözüküyor.’’ dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’deki vatandaşlara hitaben, ‘‘Avrupa’da sol partilere oy veriyorsunuz, neden Türkiye’de sağa oy veriyorsunuz’’ eleştirisinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, ‘‘Siyasi partilerin genel başkanlarının vatandaşlara ‘neden bize oy vermiyorsunuz’ sorusunun sorması son derece yakışıksızdır. Şunu sorması lazımdır: Biz neden sizin oyunuzu alamıyoru? Yurt dışındaki vatandaşlarımızı itham edeceğine, kendini sorgulaması lazım.’’ sözlerine ver verdi.

"CHP İLE MHP’NİN ORTAYA KOYDUĞU ANLAYIŞ FARKSIZ"

‘‘Bana göre CHP sol bir parti değildir.’’ diyen Başbakan Yardımcısı, ‘‘Türkiye’deki CHP kendisinin solcu olduğunu söyleyen ama gerçekte solcu olmayan bir partidir. Swoboda’nın açıklamasına bakarsınız CHP’nin solcu olmadığını ima eden çok açık ifadeler var. CHP, partilerin yelpazesine baktığınız zaman en sağda bulunan parti olan MHP’nin yanında ve sağda bir partidir. Onun solculuğu Türkiye’nin en sağındaki MHP’nin solunda olmasından ibarettir.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Çözüm sürecinde MHP’nin ortaya koyduğu anlayışla CHP’nin ortaya koyduğu anlayış arasında bir fark olmadığını savunan Bozdağ, ‘‘Esasında CHP ortaya koyduğu politikalarla adını da değiştirmesi lazım. İşçi Partisi olarak değiştirirse daha doğru olur, çünkü aslı varken taklidine vatandaş itibar etmiyor. Kim eylem yapıyorsa İşçi Partililer orada. Şimdi moda oldu, kim eylem yapıyorsa Kılıçdaroğlu orada. Sen eylem partisi değilsin. Proje, program ortaya koyacaksın. Vatandaştan böyle oy alacaksın.’’ dedi.

"CHP’Yİ ELEŞTİREN HERKES YANDAŞ İLAN EDİLİYOR"

CHP’nin Swoboda’yı ’64. akil insan’ olarak tanımlaması konusunda ise Bozdağ, ‘‘CHP, kendisi gibi düşünmeyen herkesi bir karşı kampın elemanı olarak görme hastalığına sahip. Swoboda, Avrupa Parlamentosu Sosyalist grubun benimsediği ilkelere ve demokrasi anlayışına uygun solcu bir parti gibi davranmadığı için esasında CHP’ye tavır koyup demokrasi dersi verirken, CHP kendisine karşı yapılan bu hareketten dolayı Türkiye'de yaptığını yapıyor. Kim CHP’yi eleştirirse Türkiye’de AK Partilidir. Yandaş ilan ediliyor. Büyük mahalle baskısı var.’’ diyerek yaptığı bir açıklama sonrasında Sezen Aksu’yu dışlayan hareketlerden söz etti.

Bozdağ, bedelli askerlikte ücretin düşürülmesi konusundaki soruya ise ‘‘Şu anda böyle bir çalışmanın olduğunu söyleyebilirim.’’ demekle yetindi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası