Ege Postası
Geri

Beko'dan İzmir'de flaş adaylık açıklaması

Emek cephesi DİSK’in düzenlediği panelde Konak’ta buluştu. Olağanüstü hal, sendikal haklar, özel istihdam büroları, işçi sağlığı ve güvenliği konuları masaya yatırıldığı panelde DİSK Genel Başkanı Kani Beko’dan önemli açıklamalar geldi. Beko, bir dahaki dönem göreve aday olmayacağını açıkladı. DİSK Başkanı İzmir'deki o panelde konuştu
Beko'dan İzmir'de flaş adaylık açıklaması
Haberler / Yerel Politika
14 Kasım 2016 Pazartesi 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele DİSK Genel Başkanı Kani Beko, konfederasyonun genel merkez yöneticileri, DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ve çok sayıda işçi katılım gösterdi.

“15 TEMMUZ’U FIRSATA ÇEVİRDİLER!”

DİSK Ege Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen ve işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlarının sunum yaptıkları etkinlikte söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 15 Temmuz ve ardından gelen süreçle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuşması sırasında 12 Eylül sürecinden örnekler veren Beko, “15 Temmuz darbe girişimine çok sert bir tepki koyduk. Ama maalesef siyasi iktidar bu darbe girişimini fırsata dönüştürme konusunda yol almaya çalışıyor. Bu operasyonlar bir araç oldu, ülkedeki demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler üzerindeki baskılar arttırıldı. Bir gecede çıkartılan KHK’larla 370 kitle örgütü kapatıldı. Radyolar kapatıldı, 15’e yakın televizyonun fişi çekildi. 6 milyona yakın oy alan bir siyasi partinin milletvekillerini cezaevine gönderiyorsunuz. Biz demokrasiden, insanlıktan yanayız. Ondan dolayı biz DİSK’iz.” dedi.

“KARANLIĞA KÜFÜR ETMEYİN”

AK Parti’li Nihat Zeybekçi’nin önceki gün HDP’li vekillerin tutuklanmasına ilişkin süreçle alakalı olarak “Gelmeyenleri kulağından götürdük adalete teslim ettik” şeklindeki sözlerini de eleştiren Kani Beko, “Aynı sözleri Hitler de söylemişti. Bu bir faşizmdir, bu bir soykırımdır” dedi. Diğer yandan, Cumhuriyet gazetesi yöneticilerinin tutuklanması, demokratik kitle örgütlerinin kapatılması, KHK’lara okullardan ihraç edilen akademisyenler hakkında alınan kararların siyasi olduğunu da vurgulayan Beko sözlerine şöyle son verdi: “İfade özgürlüğü anayasa ve ülkemizin de taraf olduğu Avrupa’daki sözleşmelerle güvenceye alınmıştır. Ancak bugün ne anayasayı dinleyen var, ne de barış, kardeşlik ve özgürlüğü takan var… Ben de endişeliyim. Ama korkmuyorum. Sizler de korkmayın… Biz bu topraklarda 15-16 Haziran’ları yaratan bir konfederasyonuz. 1 Mayıs’ı yaratan işçiler iktidardan korkmak yerine siyasi iktidara karşı mücadele etmelidir. Birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Karanlığa küfretmeyin. Türkiye’nin aydınlığı için bir mum yakın.”

BEKO’DAN FLAŞ AÇIKLAMASI

Açılış konuşmalarının ardından Kani Beko’ya DİSK’e bağlı sendikalardan Emekli-Sen tarafından bir plaket takdim edildi. Teşekkürlerini sunan Beko ise jeste karşılık ilginç bir çıkışın altına imza attı. Bir dahaki dönem göreve aday olmayacağını açıklayan DİSK Genel Başkanı Beko 40 yıllık emek mücadelesine önümüzdeki dönemde farklı mecralarda devam edeceğini duyurdu ve “Artık aday olmayacağım. Bundan sonra sokaklarda mücadele edeceğim” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası