Ege Postası
Geri

Beko krize el attı!

25 Şubat tarihinde sendikalı oldukları gerekçesi ile çalıştıkları Luna Sayaç Fabrikası’ndaki işlerinden atılan 106 emekçinin dramına DİSK Genel Merkezi el attı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko önderliğinde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş yeri önünde çıkarma yapan genel merkez heyeti, işçiler tekrar işe alınana kadar fabrika önünde direnişe başladı. Gerçekleştirilen kitlesel eylemde işverene ve hükümete sert sözlerle yüklenen DİSK Genel Başkanı Beko, “Burada DİSK var, yağmaya izin vermeyeceğiz. İşçinin hakkını leş kargalarına yedirtmeyeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.
Beko krize el attı!
Haberler / İzmir
6 Mart 2014 Perşembe 21:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Öğlen saatlerinde AOSB girişinde toplanan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Genel Merkez yöneticileri, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Birleşik Metal-İş İzmir Şube Başkanı Ali Çeltek, DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri, Genel-İş Sendikası Şube Başkanları, iş yeri temsilcileri, meslek odaları ile demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda emekçi Luna Sayaç Fabrikası’na kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi. AOSB bünyesinde çalışan işçilerin de destek verdiği dev kalabalık işten çıkartılan 106 personele destek vermek amacı ile fabrika önünde basın açıklaması yaparak eylem düzenledi. Eyleme katılan yaklaşık bin işçi “Her yer Luna, her yer direniş”, “Luna işçisi yalnız değildir”, “İnadına sendika, inadına DİSK”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlü bulunan 106 emekçinin işe geri dönebilmek amacı ile başlattığı direnişe ortak oldu.
 
 
“ASIL HIRSIZ SİZLERSİNİZ”
“Sevgili mücadele arkadaşlarım” diyerek işçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Size yazıklar olsun. Utanmadan 350 lira ücretle bu insanları fabrikalarda çalıştırıyorsunuz. Asıl hırsız sizlersiniz. Bu ülkede 360 milyar dolar yolsuzluk yapıldı. Bu paralar sizin paranız. İşçilerin alın teri ile kazandıkları paralar. Bu güzelim insanları işten atanlara sesleniyorum. Biraz yüreğiniz varsa, gelin asıl hırsızları beraber yargılayalım. Bizim işçilerimiz hırsızlık yapmadılar, sendikalı olmak istediler. Biz adam gibi toplu iş sözleşmesi yapmak ve masa başında iş barışı sağlamak istiyoruz. İşçiler peynir ekmek gibi temel gıda maddeleri bankalara borçlandı, icralık oldu. Başbakan’ın oğlu gibi hırsızlık yapmak için değil, örgütlenmek için mücadele ettiler. 106 Luna işçisi bu fabrikada iş başı yapana kadar konfederasyon olarak sonuna kadar bu kardeşlerimizin yanında olacağız” diye konuştu.
 
“PEYNİR EKMEK İÇİN İCRALIK OLDULAR”
Eyleme destek veren emekçilerin “Adalet yoksa işgal ederiz”, “Sendika hakkımız, söke söke alırız” sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren DİSK Genel Başkanı Beko, “Biz bugüne dek sayısız eylem yaptık. Çünkü DİSK, direnişlerde, eylemlerde, grevlerde, yürüyüşlerde doğdu. Biz üretim dursun istemiyoruz. Ama bu bacaları tüttüren arkadaşlarımızın da sendikalı olmasını istiyoruz. Yağma yok, burada DİSK var. İşçinin hakkını yedirmeyeceğiz. Rahat olun… Nasıl kıdemi leş kargalarına yedirmediysek, sizin ekmeğinizi, geleceğinizi de leş kargalarına yedirmeyeceğiz” dedi ve “Luna’daki arkadaşlarımızı yalnız bırakmayın” sözleriyle DİSK çatısı altında örgütlenen tüm işçileri Luna emekçilerine destek olmaya çağırdı.
 
“HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”
Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da 17 Aralık sürecine değinerek, emekçilere karşı izlenen tutum dolayısı ile hükümeti şu sözlerle eleştirdi; “Burada bu arkadaşlarımızı gerçekten örnek bir dayanışma sergiliyorlar. Emeğimizin hakkı verilene dek mücadele etmek bizim görevimiz. Sadece burada değil, Türkiye’nin dört bir yanında aynı sorun yaşanıyor. Örgütlenmenin önüne sahtekarca oyunlar çıkıyor. Sarı sendikalar devreye girdi. Ahlaksız oyunlar ile karşı karşıyayız.”
 
“HIRSIZ ARIYORSANIZ ANKARA’YA BAKIN”
Serdaroğlu son olarak, “İşçi arkadaşlarımız sendikalı oldular diye işten atıldılar, hırsız yerine koyuldular” dedi ve işverene şu sözlerle seslendi: “Ey işveren, sen hırsız arıyorsan, Ankara’ya gideceksin… Bu ülke asıl hırsızların kim olduğunu biliyor. Siz hırsızları burada değil, başka yerde arayın. İnsanlar artık bir yerde o ampul fotoğrafını gördüklerinde elleri ceplerine gidiyor, etrafta hırsız var mı diye bakıyor. Hukuk dışı insanlar, işverenler, AKP’nin anti demokratik yasalarından ve uygulamalarından destek alıyorlar. Eğer bu ülkenin anayasası bize o sendikalaşma hakkını vermişse, biz de o hakkı söke söke alırız. Biz 67 yıllık bir sendikayız. İşçilerimizi asla yalnız bırakmayız. Gelin bu yanlıştan dönün. Biz alın terimizi gasp ettirmeyeceğiz. Sendikal düzen kurulana dek buradayız. İzmir’e yakışan dayanışmayı gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Basın açıklamasının ardından kurdukları direniş çadırının önünde halaylar çeken işçilerin eylemi olaysız şekilde son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası