Ege Postası
Geri

Belçikalı başkomiser ırkçılıktan mahkûmiyet aldı

Belçika’da bir başkomiser, meslektaşına ve bir zanlıya ırkçılık içeren hakaretler etmekten suçlu bulundu. Başkomiser, bin 100 Euro para cezası ile 8 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldı. Yabancı asıllıların yoğun yaşadığı Brüksel...
Belçikalı başkomiser ırkçılıktan mahkûmiyet aldı
Haberler / Dünya
22 Nisan 2013 Pazartesi 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Belçika’da bir başkomiser, meslektaşına ve bir zanlıya ırkçılık içeren hakaretler etmekten suçlu bulundu. Başkomiser, bin 100 Euro para cezası ile 8 ay tecilli hapis cezasına çarptırıldı.

Yabancı asıllıların yoğun yaşadığı Brüksel Güney Bölgesi’nde görev yapan Belçikalı bir başkomiser, aleyhinde açılan davada suçlu bulunarak ceza aldı. Başkomiser, hüküm okunurken mahkeme salonunda fenalık geçirdi.

2009 yılın yazında Anderlecht’teki izinsiz yürüyüşe katılan bir göstericiyi gözaltına alan başkomiser, zanlıya olay yerinde ve karakolda kötü muamelede bulunmuş ve ırkçılık içeren hakaretler savurmuştu. Bundan kısa bir süre sonra birlikte çalıştığı yabancı asıllı bir komisere de benzer şekilde davranan başkomiser aleyhinde dava açılmıştı. Görgü şahitleri ve dinlenene diğer tanıkların ifadelerine dayanarak mahkeme, söz konusu komiseri suçlu bularak mahkum etti. Başkomiser, 8 ay hapis ve para cezasının yanında yüzüne yumruk attığı meslektaşına 100 Euro, müdahil taraf olan Irkçılıkla Mücadele Merkezi’ne de 1 Euro tazminat ödemeye mahkum edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası