Ege Postası
Geri

Belçikalı bisikletçiler, pedal çevirerek tarihi ören yerlerini ziyaret ediyor

Belçikalı bisikletçiler, Antalya bölgesindeki tarihi ören yerlerini pedal çevirerek ziyaret ediyor. Belçika Lokeren Bisiklet Kulübü üyesi 27 bisiklet sporcusu Tarihe Yolculuk / Geleceğe Pedal Çevirelim Turları ile antik şehirleri ziyaret ederek...
Belçikalı bisikletçiler, pedal çevirerek tarihi ören yerlerini ziyaret ediyor
Haberler / Spor
21 Temmuz 2013 Pazar 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Belçikalı bisikletçiler, Antalya bölgesindeki tarihi ören yerlerini pedal çevirerek ziyaret ediyor. Belçika Lokeren Bisiklet Kulübü üyesi 27 bisiklet sporcusu Tarihe Yolculuk / Geleceğe Pedal Çevirelim Turları ile antik şehirleri ziyaret ederek geçmiş dönemlere ait bilgi alıyor.

Belçikalı 27 bisikletçi, 12 gün içinde Perge, Termessos, Olimpos, Myra, Selge, Seleukeia, Kargıhan, Alarahan, Likya kaya mezarları, Alanya Kalesi, Xanthos, Patara Meclisi ve Side Antik Kent'i ziyaret ederek Antalya bölgesindeki tarihi ören yerlerine pedal çevirerek Helenistik, Likya, Roma, Anadolu Selçuklu, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemine ait eseri ziyaret ederek bilgi sahibi oldukları belirtildi.

Belçika Lokeren Bisiklet Kulübü Başkanı Dr. Peter De Witte, tur kapsamında Antalya bölgesindeki tarihi eserleri yakından tanıdıklarını söyledi. Tarihe Yolculuk turları ile her yıl bir ülkeyi pedal çevirerek gezdiklerini belirten Witte, geçen 27 arkadaşı ile İspanya'daki tarihi ören yerlerini gezdiklerini söyledi.

Pedal çevirerek tarihi ören yerlerini ziyaret etmenin heyacan verici olduğunu belirten Witte, günlük ortalama 11o kilometre pedal çevirdiklerini kaydetti.

Witte, "Antalya bölgesinde çok güzel tarihi ören yerleri var. Arkadaşlarımızla pedal çevirerek antik kentlerini geziyoruz. Alanya, Manavgat, Demre,Kaş, Antalya merkez ve Finike ilçelerinde bulunan antik şehirleri gezerek geçmiş dönemlere ait eserler ve arkeolojik varlıklar hakkında bilgi sahibi olduk. Xanthos ve Perge Antik Kent bizi büyüledi. " diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası