Ege Postası
Geri

Belediyeden kilo ile et ve kahvaltı

Kıymaya tavuk kemikleri, baharata kiremit tozu, zeytinyağına ucuz olan diğer yağların karıştırılması hilelerine her gün yenileri eklenirken İzmir'de Karşıyaka Belediyesi güvenli gıdayı ucuz fiyata satmak amacıyla 'kilo ile et', 'kilo ile kahvaltı' uygulaması başlattı.
Belediyeden kilo ile et ve kahvaltı
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ocak 2016 Cumartesi 13:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kent Konsept Mutfak'ta, 5 liraya kahvaltı yapmak, 34 liraya bir kilo kızarmış köfte yemek mümkün. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Çileğe kokulu spreyin sıkıldığı, insanlara at etinin yedirildiği, skandalların hiç bitmediği gıda sektöründe halkımıza üreticisi belli, temiz ve güvenli gıdayı en düşük fiyata sunuyoruz. Sosyal belediyecilikle halkımızın yoksunluk çekmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi. 



Karşıyaka Belediyesi, kendi şirketi Kent A.Ş.'nin iki yıldır et restoranı olarak Mavişehir'de işlettiği Ocakbaşı'na yeni bir işlev kazandırdı. Restoranda sabahları kilo ile kahvaltı, akşamları kilo ile et satılacak. Üretici kooperatiflerinden alınacak etler ve kahvaltılık ürünler, şirketin soğuk hava depolarında stoklanıp, kendi mufağında işlenecek. Hafta sonları 08.00-15.00, hafta içi 08.00- 11.00 saatleri arasında verilecek kahvaltıda müşteri zeytin, tereyağı, kaymak, bal, reçel, jambon, salam, yumurta, börek, sosis gibi çok sayıda üründen istediğini gramla alacak. Belçika ekmeği anında pişirilip sıcak servis edilecek. Kilosu 30 lira olan kahvaltıda 5 liraya doymak mümkün. 

Aynı mekanda etli yemek, pilav ya da makarna ve tatlı ile 12 liraya öğle yemeği yenebilecek. Akşam yemeğinde 'kilo ile et' konsepti uygulanacak. Kızarmış köfte kilogramı 34, 200 gramlık porsiyonu 7 liradan, kebap kilogramı 38, dana bonfile kilogramı 62, kuzu şiş kilogramı 50 liradan servis edilecek. Restoranın market bölümünde et ve kahvaltılık ürünlerin yanısıra meze, salata, zeytinyağlılar, meyve, tatlılar satın alınabilecek.



"ET PİYASASINA AYAR VERECEĞİZ"
Karşıka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, gıdada yaşanan skandalları hatırlatarak, halkın güvenli gıdayı ucuz fiyata alması için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Akpınar, şöyle konuştu: 

"Çileğe kokulu spreyin sıkıldığı, insanlara at etinin yedirildiği skandalların hiç bitmediği gıdada halkımıza üreticisi belli, temiz ve güvenli gıdayı en düşük fiyata sunuyoruz. Balı Bitlis'ten en iyi üreticiden alıyoruz, ev reçeli sunuyoruz, canlı hayvanın ne koşullarda yetiştiğini görüyoruz, satın alınca da kendi depolarımızda saklıyor ve eti işliyoruz. Üretici kooperatiflerinden aldığımız güvenli ürüne belediyeye yakışan çok az kar koyuyoruz. Bu anlamda üretici birliklerini de destekliyoruz. Fiyatlarımız yabancı ve yerel market zincirlerinin çok altında. Bu anlamda hem müşterinin cebini koruyacağız hem de et pazarına ayar vereceğiz. Sosyal belediyecilikle halkımızın yoksunluk çekmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Halkımız güvenli gıdayı uygun fiyata alsın istiyoruz." (Elif DEMİRCİ /DHA)

KİLO İLE ET 


Köfte 200 gramı 7 lira kilogramı 34 lira

Kebap 200 gramı 7.5 lira kilogramı 38 lira

Dana bonfile 170 gramı 12.5 lira kilogramı 62 lira

Dana antrikot 170 gramı 10 lira kilogramı 50 lira lira

Dana ciğer şiş, dana yaprak ciğer 170 gramı 6 lira, kilogramı 33 lira

Kuzu şiş, pirzola 180 gramı 7.5 lira, kilogramı 50 lira

Piliç, şiş, but, külbastı kebap 200 gramı 4.5 lira kilogramı 22 lira

Sucak şiş 180 gramı 9 lira, kilogramı 45 lira

Kavurma 180 gramı 13 lira kilogramı 65 lira

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası