Ege Postası
Geri

Büyükşehir Meclisi'nde 'Piriştina'nın mirası' tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında merhum Başkan Ahmet Piriştina döneminde kente kazandırılan ve atıl durumda kalan Bayraklı Vapur İskelesi’nin durumu masaya yatırıldı. Vapur iskelesinin Piriştina’nın mirası olduğuna dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, milyonlarca liralık yatırımın kaderine terk edildiğini belirtti ve “İskele kapatılmasın. Tinerci yatağı olmasın” dedi. Büyükşehir Meclisi'nde 'Piriştina'nın mirası' tartışması
Büyükşehir Meclisi'nde 'Piriştina'nın mirası' tartışması
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Ocak 2016 Cumartesi 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayındaki son meclis toplantısında iskele tartışması yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı meclis oturumunda vatandaşların Bayraklı Vapur İskelesiyle ilgili taleplerini ve şikayetlerini gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, merhum Başkan Ahmet Priştina döneminde hizmete açılan iskelenin akıbetini sordu. Diğer yandan, İzmir Kent Konseyi ile ilgili siyasi tartışmalar mecliste tansiyonun yükselmesine yol açarken, toplantı Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ile AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan arasında söz düellosuna sahne oldu.
 
AK PARTİ’Lİ DOĞAN BAYRAKLI İSKELESİ’Nİ GÜNDEME TAŞIDI
Meclis toplantısının sonunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Deniz ulaşımını güçlendirmek adına 15 adet yeni yolcu gemisi ve 3 tane de arabalı vapur satın aldık. Yeni gemilerle filoyu güçlendirirken, İzmirlilerin deniz ulaşımına teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Rahmetli Belediye Başkanı Ahmet Priştina döneminde ciddi anlamda yatırımla kente kazandırılan Bayraklı Vapur İskelesi ne yazık ki şu halde çalışamaz hale geldi. Sadece sabah ve akşam saatlerinde tek sefer yapılıyor ve hafta sonlarında da kapalı durumda” dedi ve iskeleye yapılan vapur seferlerinin arttırılması için çağrıda bulundu.
 
“ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ”
Karataş ve Mavişehir’e yeni iskele yapılmasının planlandığını da hatırlatan Doğan, yeni kent merkezi olmaya aday ve nüfusu gün geçtikçe artan Bayraklı’daki iskelenin işler hale getirilmesini istedi. AK Parti’li Doğan ilçede gün geçtikçe artan trafik çilesinin deniz ulaşımına yapılacak takviyelerle çözülmesi temennisinde bulunarak, “Vapur iskelesinin ne yazık ki çalışmadığını, çürümeye terk edildiğini görüyoruz. Burası kaderine terk edildi. Burası kafeterya mı olaca? Bayraklılı hemşerilerimiz buranın artık ayağa kaldırılmasıyla ilgili ciddi talepleri var. Buranın canlandırılsın, kente kazandırılsın” diye konuştu.
 
BAYRAKLI’YA “EŞİT HİZMET” TALEBİ
Mevcut iskelenin kapatılmasına ya da kafeterya yapılmasına karşı olduklarını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayraklı’da yaşayan vatandaşlarımız da Bostanlı, Üçkuyular ve Karşıyaka’daki vatandaşlarımız gibi vapur iskelesinden, deniz ulaşımından faydalanabilsin. Bayraklı’dan İzmir’in her yerine vapur kalksın. İlçenin nüfusu gün geçtikçe artıyor. Burası otobüs hatları ile birbirine bağlansın ve aktarma merkezi yapılsın. Bu çalışma yapıldığı takdirde İzmir trafiğine de faydası olacaktır ve Altınyol rahatlayacaktır.”
 
TUNÇAĞ TOPU BAKANLIĞA ATTI
İskele tadilatları için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınacak izinler konusunda destek isteyen CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ ise, “Bu iskeleler Ulaştırma Bakanlığı’na ait. Kendilerinden bakana bu konuyu iletmelerini diliyoruz. İskelelerin yeni gemilere uyumlu hale getirilebilmesi için bakımlara ve yenilemelere ihtiyaç var ancak izin verilmiyor. Karantina İskelesi için uzun süredir izin bekliyoruz. Arkadaşlar yardımcı olurlarsa seviniriz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan izin konusunda destek istiyoruz” dedi.
 
“TİNERCİ YATAĞI OLMASIN”
Tunçağ’ın sözlerine karşılık veren AK Parti’li Doğan, Bayraklı İskelesi’nin aktif hale getirilmesini talep ettiklerinin altını çizerek, “Biz vapur seferlerinin arttırılmasını istiyoruz. Sabah ve akşam buraya zaten vapur yanaşıyor. Seferlerin artması gerekli. Demek ki, iskeleyle ilgili hukuki bir problem yok, yanaşma sıkıntısı yok. Seferler arttırıldığı takdirde yolcu sayısının artacağından şüphemiz yok. Burada ciddi bir nüfus ve talepler var. Burası kapatılmasın, tinerci yatağı olmasın” şeklinde konuştu.
 
HASPOLAT’TAN FATURA İSYANI
Oturumun sonunda söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi Çağlar Haspolat ise İZSU tarafından alınan zam kararıyla ilgili eleştirilerini dile getirdi. Atık su bedellerinin çok yüksek olduğunu aktaran Haspolat, “Su faturaları vatandaşın canını yakıyor. Bana 150 lira su faturası geldi, 70 lira da atık bedeli. Niye bu kadar yükse? Kamulaştırmalar, yatırımlar ve havza korumaları faturalara yansıtılıyor. İZSU kamulaştırma yapılıyorsa, bu bedelin vatandaştan alınması yasal değil. Enerji bedellerinin yüzde 25’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından destekleniyor. Bunu da lütfen vatandaşa yansıtalım. Faturalar vatandaşın boynunu büküyor. İZSU’nun duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.
 
KENT KONSEYİ KAVGASI!
Meclis toplantısında geçtiğimiz haftalarda yapılan seçimlerin ardından siyasi tartışmaların odağı haline gelen Kent Konseyi krizi de gündeme taşındı. AK Parti’li Meclis Üyesi İmet Tunç’un İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik “Konseye siyasete nasıl bulaşmıştı? Bu nasıl demokrasi anlayışıdır'” çıkışı mecliste gerginlik yaşanmasına yol açtı. CHP grubu ile AK Parti arasında yaşanan sözlü tartışmaya müdahale eden Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, kurumun faaliyetlerinin kısıtlanmadığını dile getirdi ve konuyla ilgili tartışmaların yerinin belediye meclisi olmadığını hatırlattı. Aydoğan’ın “Otur yerine, sus” şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Doğru düzgün konuş. İstediğiniz adam seçilmeyince tabelayı indiriyorsunuz, kent konseyini kapatıyorsunuz. Her şeyi Sırrı Aydoğan mı biliyo? Meclis başkanı da siz, belediye başkanı da siz, imar komisyonu başkanı da siz… Bilseydim sizi seçmezdim” şeklinde karşılık verdi. Toplantını sonunda iki isim arasında söz düellosu yaşanırken, gergin ortam toplantının sonuna kadar sürdü.
 

BAŞKANSIZ MECLİS
Diğer yandan, toplantıda meclis sıralarının büyük bölümünün boş kalması dikkat çekti. Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli haricindeki ilçe belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu CHP’nin kurultayına katılmak üzere kentten ayrıldığından türü meclis toplantısına katılmayınca meclis sıraları boş kaldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası