Ege Postası
Geri

Belediyeye dava açacak: Bu nasıl "Engesizmir"!

İzmir'in yap boz tahtasına dönen kaldırımları vatandaşı hem sağlığından hem de işinden etti. Balçova'da yaşayan ve bilet satarak geçimini sağlayan engelli vatandaş Ahmet Sakallı, defalarca uyarıda bulunmasına karşın bir türlü düzeltilemeyen kaldırımlar nedeniyle ölümden döndü. Belediyeye dava açacak
Belediyeye dava açacak: Bu nasıl
Haberler / İzmir
4 Ocak 2016 Pazartesi 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Balçova'da alışveriş merkezlerinin en yoğun olduğu noktalardan Mithatpaşa Caddesi üzerinde her çalışmanın ardından enkaza dönen ve defalarca yenilenen kaldırımlar bu sefer ölümcül bir kazaya sahne oldu. Engelli kullanımına elverişli olmadığından ötürü yaya yolları yerine cadde üzerine inen Balçovalı Ahmet Sakallı isimli vatandaş tekerlekli sandalyesi ile ağır yaralandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tutan 62 yaşındaki piyango bileti satıcısı Sakallı, geçirdiği trafik kazası nedeniyle belediyeye maddi ve manevi tazminat davası açacağını duyurdu.



ÖLÜMDEN DÖNDÜ!
Geçtiğimiz hafta Mithatpaşa Caddesi üzerindeki Palmiye Alışveriş Merkezi önünde meydana gelen kaza İzmir'de engellilerin kent genelinde yaşadığı zorlukları ve kaldırım eziyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Tekerlekli sandalyesi ile milli piyango bileti satarak geçimini sağlayan 62 yaşındaki Ahmet Sakallı isimli vatandaş engebeli olduğundan ötürü kullanamadığı yaya kaldırımı ve rampa yerine taşıt yolundan yürümek zorunda kaldı. Ancak, trafiğin en yoğun olduğu noktalardan olan caddede özel bir banka aracının altında kalarak trafik kazası geçiren 62 yaşındaki Sakallı deyim yerindeyse mucize eseri hayata tutundu. Bir ayağı alçıya alınan ve destek takılan, diğer bacağı ise tamamen kırılan engelli vatandaş yatağa mahkum oldu.
 


"EKMEĞİMDEN OLDUM!"
Oğlu da engelli olan ve eşi ise çalışmayan Ahmet Sakallı, geçirdiği kaza nedeniyle iş göremez hale geldiğini ve sağlığından olduğunu belirtti. Tek geçim kaynağının bilet satmak olduğunu dile getiren Sakallı, yılbaşı öncesinde meydana gelen kazanın ardından yatağa mahkum kaldığını ve ekmeğinden olduğunu söyleyerek, "Şu anda bırakın doktora gitmeyi tuvalete dahi kalkamıyorum. İşlerimin en hareketli olduğu dönemde korktuğum başıma geldi ve bu kaza nedeniyle ekmeğimden oldum. Daha önce defalarca uyarmama karşın bir türlü düzeltilmeyen ve engelli kullanımına elverişli duruma getirilmeyen bu kaldırımlar ve çıkış rampaları yüzünden canımdan olacaktım" dedi.
 
"BELEDİYEYE TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM"
Yaşadığı kazanın ardından zor günler geçirdiğini söyleyen seyyar bilet satıcısı Sakallı, "Oturduğum eve kira ödüyorum, borçlarımı da ödeyemez duruma geldim. Tekerlekli sandalyem kullanılamaz hale geldi. Onun tamir masrafını da ödeyeceğim. Aksi takdirde bir daha sokağa çıkamayacağım. Kazada araç şoförü kusurlu bulundu. Şikayetçi oldum, davacı da olacağım. Ancak, belediye üstüne düşen görevi yapmadığı takdirde ve gereken önlemleri almazsa aynı olay tekrar yaşanabilir. Söz konusu alanda yer alan yollar ve kaldırımlar engelliler için tehlike saçıyor ve ölüme davetiye çıkartıyor. Kaldırımlar ve kaldırım girişlerinde yer alan rampalar çok dik ve benim gibi tekerlekli sandalye kullanan bireylerin kullanımına uygun değil. Daha önce de burada çeşitli kazalar meydana geldi. Belediyeye daha önce de defalarca uyarıda bulunduk. Ne yazık ki, korktuğumuz başımıza geldi. Engellilere böyle mi sahip çıkacaksını? Sonuçta tek geçim kaynağım bilet satışından kazandığım para. Ve en yoğun olduğumuz dönem de yılbaşı arifesiydi. Bin taneye yakın biletim elimde kaldı. 10 bin TL'ye yakın zararım söz konusu. Şimdi işimden de oldum, yaklaşık iki ay evde yatmak zorunda kalacağım. Ağrıdan gözüme uyku girmiyor. Engelli olarak bu kentte yaşamak zaten zor, ikinci kez darbe yedim ve bu eziyete katlanmak zorundayım. Bu sebepten ötürü görevini yerine getirmeyen ve uyarılarımı dikkate almayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sorumlular hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacağım" diyerek belediyeye tepki gösterdi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası