Ege Postası
Geri

Benzin deposundan 525 bin liralık kaçak hap çıktı

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda, Suriyeli bir vatandaşa ait aracın benzin deposunun büyüklüğünden şüphe duyan gümrük ekipleri, piyasa değeri 525 bin TL’yi bulan binlerce cinsel uyarıcı hap ele geçirdi. Suriye’den Türkiye’ye...
Benzin deposundan 525 bin liralık kaçak hap çıktı
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 14:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda, Suriyeli bir vatandaşa ait aracın benzin deposunun büyüklüğünden şüphe duyan gümrük ekipleri, piyasa değeri 525 bin TL’yi bulan binlerce cinsel uyarıcı hap ele geçirdi.

Suriye’den Türkiye’ye giriş yapmak üzere olan K.M.A. isimli kişinin kullandığı aracın benzin deposunun büyüklüğünden şüphe duyan ekipler, aracı mobil X-Ray kontrolüne tabi tuttu. Kontrolde aracın bagaj kısmında bulunan yakıt deposu bölümünde yoğunluk olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü personelinden oluşturulan heyet araçta arama yaptı.

Arama sonucunda aracın deposunun içine özel bir bölme yapıldığı tespit edildi. Arka bagaj içinde yakıt deposunun üst tabanında özel kapaklı bir yuvarlak saç olduğu görüldü. Saç kapak açıldığında da altında lastik kriko anahtarı ile sökülebilecek şekilde ayrı bir vidalı kapağın olduğu belirlendi. Vidalı kapak sökülüp, depo bölümüne ulaşıldığında da deponun içinde yakıt olmadığı, içine özel bir bölme yapıldığı tespit edildi. Bu bölmenin içinde beyana aykırı olarak saklanmış vaziyette toplam 48 bin adet gümrük kaçağı cinsel uyarıcı hap ele geçirildi. Ele geçirilen gümrük kaçağı eşyanın değerinin yaklaşık 525 bin TL olduğu bildirildi.

Operasyon sonrası araç ve gümrük kaçağı malzemelere el konulurken, Suriye uyruklu K.M.A. hakkında adli işlem başlatıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası