Ege Postası
Geri

Bergama Meclisi darbe girişimini kınadı

İzmir’in Bergama İlçesi’nde Bergama Belediye Meclisi, Ağustos Ayı olağan meclis toplantısında 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY yapılanmasının darbe girişimini kınadı.
Bergama Meclisi darbe girişimini kınadı
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2016 Perşembe 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

15 Temmuz Darbe Girişimi Bergama Belediye Meclis Üyeleri’nin tamamının imzasıyla ve ortak hazırlanan bildiriyle kınanırken, öncesinde bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Gönenç; “Bu darbe girişimi demokrasiye ve cumhuriyetimize yönelik bir girişimdir. Halkımızın sağduyulu tutumuyla bu tehlike savuşturulmuştur. Kalkışma sırasında çok sayıda insanımız yaşamını kaybetti. Yaralılarımız var. Ben öncelikle yaşamını kaybeden şehitlerimize rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi. Başkan Gönenç’in sözlerinin ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

HKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

Bergama Belediyesi Toplantı Salonu’nda, Belediye Meclis Üyesi Divan Kâtibi MHP’li Mahmut Sağlık tarafından okunan bildiride ise; “Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri olarak 15 Temmuz gecesi yapılmak istenilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Kaynağını halktan alamayan, halka hizmet amacı taşımayan, halkın iradesini yansıtmayan hiçbir girişim başarıya ulaşamaz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözü doğrultusunda demokrasiyle yönetilmektedir. Bizler her türlü gericiliğe, diktalara ve terörün her türlüsüne karşıyız. Hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden yanayız” denildi. 

Cumhuriyet ve demokrasi vurgusunun yapıldığı metinde ayrıca; “15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY yapılanmasının bu girişimi demokrasiye yapılmış hain bir eylemdir. Milletimiz bu darbe girişimi karşısında gerekli kararlılığı göstermiştir. Darbeciler hain emellerini gerçekleştirememişlerdir. Halkımız, tavrını demokrasiden yana koymuştur. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bergama Belediye Meclisi olarak Cumhuriyet’e ve demokrasimize sahip çıkıyor, terörün her türlüsünü lanetliyor, Milletimize geçmiş olsun diyoruz” ifadelerine yer verildi. 

BERGAMA BELEDİYE MECLİSİ DARBE GİRİŞİMİ KINAMA METNİ;

Bergama Belediyesi Meclis Üyeleri olarak 15 Temmuz gecesi yapılmak istenilen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. 

Kaynağını halktan alamayan, halka hizmet amacı taşımayan, halkın iradesini yansıtmayan hiçbir girişim başarıya ulaşamaz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözü doğrultusunda demokrasiyle yönetilmektedir. 

Bizler her türlü gericiliğe, diktalara ve terörün her türlüsüne karşıyız. Hukukun üstünlüğünden ve demokrasiden yanayız. 

15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY yapılanmasının bu girişimi demokrasiye yapılmış hain bir eylemdir. Milletimiz bu darbe girişimi karşısında gerekli kararlılığı göstermiştir. Darbeciler hain emellerini gerçekleştirememişlerdir. Halkımız, tavrını demokrasiden yana koymuştur. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. 

Bergama Belediye Meclisi olarak Cumhuriyet’e ve demokrasimize sahip çıkıyor, terörün her türlüsünü lanetliyor, Milletimize geçmiş olsun diyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası