Ege Postası
Geri

Bergama'da başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor

Bergama ilçesi Çakırlar köyü yakınlarında otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle orman ve tarım alanlarına yayıldı.
Bergama'da başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor
Haberler / İzmir
3 Temmuz 2013 Çarşamba 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bergama ilçesi Çakırlar Köyü yakınlarında otluk alanda başlayan yangın, orman alınana ve tarım arazilerine yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çakırlar köyü yakınlarında otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Ormanlık alanının yanı sıra tarım arazilerinde etkili olan yangına, 3 uçak, 4 helikopter, 15 arazöz, 6 tanker, 6 dozer ve çok sayıda yangın söndürme personeli müdahele etti.
Rüzgarın etkisi ve arazinin sarp olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle devam ettiği bildirildi.
İzmir’de üç ayrı yerde orman yangını çıktı. Bergama ilçesi ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına köylüler de destek verdi. Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre yangın bölgesine 20 arazöz, dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın, yerleşim birimlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Bu arada İzmir-Manisa karayolu Sabuncubeli mevkisiyle Menderes ilçesi Tahtalı Barajı’nda da orman yangını çıktığı bildirildi. Buralara da çok sayıda ekip ve araç sevk edildi.








YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası