Ege Postası
Geri

Bergama'da zeytinliklere mermer ocağı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Bergama Cevaplı Mahallesi’nde mermer ocağı projesine ÇED olumlu kararı verdi.
Bergama'da zeytinliklere mermer ocağı
Haberler / İzmir
1 Aralık 2023 Cuma 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Demircioğlu Beton Şirketi, Bergama'da geçtiğimiz Ağustos ayında Cevaplı Mahallesi sınırlarında mermer ocağı açmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na müracaat etti. 

ÇED OLUMLU 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı projeye ÇED olumlu kararı verdi. Şirket, projede sulu sistem tel kesme yöntemi kullanılacak. Alanda üç günde bir patlatma yani yılda 100 patlatma yapılması planlanıyor. 

YERLEŞİM YERİNE VE ZEYTİNLİKLERE YAKIN 

 Proje yakın yerleşim alanı olan Cevaplı Mahallesi’ne bir kilometre, köyün içme suyu ihtiyacının karşılandığı kaynağa 840 metre uzaklıkta. Kurulmak istenen mermer ocağı zeytinliklere ise 430 metre mesafede.

BÜYÜKŞEHİR'DEN OLUMSUZ GÖRÜŞ 

 İzmir Büyükşehir Belediyesi proje ile ilgili olumsuz görüş bildirdi. Maden ocağının yerleşim alanlarına, bağ, bahçe, zeytinlik ve orman alanlarına yakın olduğunu vurgulayan belediye bunun telafi edilemeyecek zararlar doğuracağını belirtti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası