Ege Postası
Geri

Bergama'lı çocuklara 'Dünya Mirası Eğitimi'

Bergama Belediyesi UNESCO Alan Başkanlığı geçen yıl başlattığı ‘Dünya Mirası Eğitim Projesi’ kapsamında düzenlediği eğitim çalışmalarına bu yıl ilk olarak 14 Eylül İlkokulu’nda başladı.
Bergama'lı çocuklara 'Dünya Mirası Eğitimi'
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Aralık 2015 Cuma 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Proje ile Bergama’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesinin önemi, kültürel varlıkların korunması, kültürel bilincin geliştirilmesi, Bergama’nın zenginliklerinin tanıtılması amaçlandı.                                                                                                                                 
‘Dünya Miras Alanı’ içinde yer alan Kale Mahallesi’nde ki 14 Eylül İlkokulu öğrencilerine yönelik yapılan bu yılki ilk eğitim çalışmasında; UNESCO, Dünya Mirası, Kültürel Miras, Bergama’nın Kültürel Değerleri, öğrencilerin yaşadıkları mahallelerin sahip olduğu değerler ile ilgili konulara değinildi.
 
Yapılan eğitim çalışmasının önemine ilişkin görüş belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Biz bu gibi eğitim çalışmalarını UNESCO adaylığı sürecinde de gerçekleştirmiştik. Kısa zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer aldıktan sonra sorumluluklarımız daha da arttı. Bu sorumluluğumuz doğrultusunda çocuklarımıza kentimizin farkındalığını ve bu özel kentte yaşamanın değerini anlatmak amacıyla bir eğitim projesi geliştirdik. Yapılan eğitim çalışmalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Başkan Gönenç, yapılan eğitim çalışmalarının öncelikli olarak ‘Dünya Miras Alanı’ içinde yer alan okullarda eğitim gören öğrenci ve onların aileleri ile yapılacağını, sonrasında ise Bergama’daki diğer okullarda devam edeceğini de söyledi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası