Ege Postası
Geri

Bergamalı işadamları dershanelerin kapatılmasını konuştu

İzmir’in Bergama ilçesinde, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD)'nin kaynaşma toplantısında dershanelerin kapatılması konusu gündeme geldi. Toplantıya BASİAD Eğitim Danışmanı Nazmi Peker, dernek üyeleri, Koza Altın İşletmeleri...
Bergamalı işadamları dershanelerin kapatılmasını konuştu
Haberler / Güncel
28 Kasım 2013 Perşembe 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in Bergama ilçesinde, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD)'nin kaynaşma toplantısında dershanelerin kapatılması konusu gündeme geldi. Toplantıya BASİAD Eğitim Danışmanı Nazmi Peker, dernek üyeleri, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Ovacık Maden İşletme Müdürü Cemalettin Çetin, işadamları ve esnaflar yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda konuşan Peker, dershanelerin kapatılmaması için demokratik zeminde hak aramaya devam edeceklerini söyledi. Fert olarak memleketin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirterek, “Bizler milletin her sahada yüceltilmesi adına bir çaba ve gayretin içerisindeyiz. İşte bakın İstanbul’da 19. Ticaret Köprüsü vardı. Bergama’dan buraya işadamlarımız katıldı. Dünyanın değişik yerlerindeki işadamları getirilerek, Türkiye’deki işadamlarıyla bir masanın etrafında buluşturuldu. Ülkemiz adına katma değer bir şey yapılabilmenin mücadelesi var bu organizasyonlarda. Yine burada yabancı ve Türk işadamlarıyla konuşmayı ve anlaşmayı sağlayan tercümanlar, bir zamanlar dershane eğitimi sayesinde bir yerlere gelen kardeşlerimiz. Bu kardeşlerimiz, dünyanın dört bir yanına giderek orada Türk bayrağı altında eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar. Göğsümüzü kabartacak işler ortaya koyuyorlar. Bu dershaneler olmasaydı, nerelerde yetişeceklerdi bunla? Böyle bir hayır çeşmesinin kapanmasına arzu etmiyoruz. Yanlıştan bir an dönülmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

İşletme Müdürü Çetin de, "Dershanelerin kapatılacak olmasının bir hata olduğunu düşünüyor ve bu hatadan dönüleceğine inanıyorum. Böyle basit mevzularla bu arkadaşlarımızın önlerinin kesilmemesi gerektiğini, siyaset makamı halkın nabzına göre yönlenir niye düşünüyorum.” dedi. İşadamı İsmail Birol ise, “Dershanelerin ne kadar başarılı olduğunu herkes biliyor. Demek ki bu başarılardan rahatsız olanlar var ki kapatmak isteniyorlar. Birçok milletvekili, bu konuyu tabanına anlatamadıklarını belirtiyor. Bu hizmetinin önünü kesmeye çalışanların başarılı olacağına inanmıyorum. Keşke enerjilerini başka alanlarda harcasalar. Bu güzel işlerle uğraşmaktan vazgeçseler daha iyi olur, çünkü devlet okullarında çözüm bekleyen o kadar çok sorun var ki niye bunlarla ilgilenmiyorlar, anlamış değiliz.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası