Ege Postası
Geri

Bölge halkı ve STK’lar TÜSİAD’ın gezilerini önemsiyor

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD)'ın Haziran ayında Şırnak’ın Cizre ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretinin ardında yapacağı Batman ziyareti öncesinde Şırnak’lı STK ve bölge halkından destek geldi.Şırnak Sanayi...
Bölge halkı ve STK’lar TÜSİAD’ın gezilerini önemsiyor
Haberler / Güncel
28 Kasım 2013 Perşembe 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD)'ın Haziran ayında Şırnak’ın Cizre ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretinin ardında yapacağı Batman ziyareti öncesinde Şırnak’lı STK ve bölge halkından destek geldi.

Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, beklentilerinin somut şeyler olduğunu ama bu türlü gezileri de önemsediklerini söyledi. Geliş, “Tabi beklentimiz somut şeyler ama biz TÜSİAD’ın gezilerini önemsiyoruz. Tabi bu somut şeylerin hemen çıkması mümkün değil. TÜSİAD camiası gerçekten Türkiye’nin ciddi bir lokomotifi. Bu arkadaşların bölgemize gelmesi dahi, bu kışın baharın geleceğinin göstergesidir. Biz son derece olumlu buluyoruz. Onların gelmesi Türkiye kamuoyunda olumlu bir hava yaratıyor. Gerek Cizre’deki ziyaretlerden gerek Batman’da ki bugün yapacakları ziyaretten dolayı şimdiden kendilerine teşekkür ediyoruz. Uzun yıllar bölgeyi bu ekipler bu iş adamlarımız gelmediler. Gelirken de tedirgin geliyorlardı ama inşallah bu gün geldikleri daha anlamlı daha sıcak bir ilgiyle de karşılaşacakları gibi ilerideki yapacakları yatırımlara da daha sıcak bakacaklarına inanıyorum.” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ BÖLGEYE YATIRIMI ARTIRDI“

Çözüm süreci ile birlikte bölgeye olan yatırımcı ilgisinin artığını belirten Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak İl Koordinatörü Faik Buğday da yaptığı açıklamada, “DİKA’nın sorumluluk sahasındaki TRC3 bölgesine alınan yatırım teşvik belgesi sayısı 2012 yılının ilk 6 ayında 37 iken 2013 yılının ilk 6 yılında 111 sayısına ulaştı. Yani 3 katına yakın bir artış söz konusu. Bu tamamen çözüm sürecinin getirdiği olumlu havanın yansıması ile oluştuğunu ifade etti. Buğday, “Yurt dışından da kendilerine çok ciddi manada ilgi duyulduğunu, bu duyulan ilgilinin daha da artması için TÜSİAD heyetinin bölgeye olan ziyaretlerini çok önemsiyoruz. Tabi bu toplantıların sadece toplantı boyutunda kalmayıp iş adamlarımız tarafından özellikle TÜSİAD’taki değerli iş adamlarımız tarafından bunun yatırımla bölgemizde taçlandırılmasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“YAPILAN ZİYARETLERİ YATIRIMA DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Şırnaklı iş adamlarından Cihat Sakın ise “Bu ziyaretleri çok faydalı buluyoruz, yalnız sadece ziyaret değil bunun yatırıma dönüşmesi ancak bizim için bir getirisi olacak. Sadece ziyaret yeterli değil. Gelenler Türkiye’nin önde gelen iş adamları ortak veya belli başlı firmaları. Örnek olabilecek, istihdam yaratabilecek, iş adamlarında fabrika veya belli bir atölyeler açmalarını bekliyoruz." dedi.

“YAPILAN ZİYARETLER BÖLGE İÇİN BİR HAYALDİ”

Memduh Deniz adlı vatandaş ise, “Bu ziyaretlere biz il olarak, bölge olarak aç olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. Bölge için bir hayaldi bu. TÜSİAD’ın Cizre çıkarmasını çok olumlu bulduk. İkinci bir ayağı Batman olması olumlu sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Bu tür yatırımlar ziyaretlerin yatırıma çevrilmesi konusunda taleplerimiz olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN ZİYARETLER ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN BÜYÜK BİR KATKIDIR“

İhsan Çevik adlı vatandaş da ziyaretlerin halk için çok önemli olduğunu vurgulayıp, "Bu tür ziyaretler hem barış süreci içinde büyük bir katkıdır. Bu tür ziyaretlerin devam etmesini canı gönülden arzu ediyoruz. İş adamlarının yapmış oldukları ziyaretlerden memnunuz. Büyük yatırımlar düşünüyorlar bölge için. Doğu ve Güneydoğu için, o yönden memnunuz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası