Ege Postası
Geri

Diyarbakırlı öğrenciler, işlemediği konulardan sınava girdi

Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaokul 8. sınıflar için ilk kez düzenlenecek merkezi ortak sınavlar ilk gün oturumuyla başladı. Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na katılan Diyarbakırlı öğrenciler, derste görmedikleri bazı konulardan...
Diyarbakırlı öğrenciler, işlemediği konulardan sınava girdi
Haberler / Güncel
28 Kasım 2013 Perşembe 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaokul 8. sınıflar için ilk kez düzenlenecek merkezi ortak sınavlar ilk gün oturumuyla başladı. Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na katılan Diyarbakırlı öğrenciler, derste görmedikleri bazı konulardan sorumlu olarak sınava gireceklerini söyledi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde okuyan sekizinci sınıf öğrencisi Ahmet Karadağ, sınava hiç hazırlık yapmadığını ve ders çalışmadığını söyledi. Karadağ, “Hiç ders çalışmadım, dershaneye de gitmiyorum. Tembeliz. Dershaneye gitseydik faydası olurdu. Derslerin bazı konularını bitirdik bazı derslerin ise bitiremedik. Fen Bilgisi’nden sorular gelecek, valla yandık. Çünkü o dersten konuları bitirmedik” dedi.

Öğrencilerden Hakan Atabay ise sınava çok iyi hazırlandığını söyledi. Müfredattaki bütün konuları işlediklerini belirten Atabay, “Sınavın iyi geçeceğini bekliyorum. Bütün konuları bitirdik, sınıf olarak. Dershaneye gittim büyük faydasını gördük. Okuldaki konuları orada sorular çözerek pekiştirdik. İyi not almamıza sağlıyor dershane” diye konuştu.

'ÖĞRETMEN GELMEYİNCE KONULARI BİTİREMEDİK'

Diyarbakır’da bugün sınava giren öğrencilerden Davut Ayşi ise sınavın çok işi geçeceğine inandığını söyledi. Ayşi şunları söyledi: “İnşallah iyi not alırım. Çalıştım. Dershane öğrencisiyim. Dershaneye giden ile gitmeyen arasında büyük fark var. Bağlar’da şunu görüyorum. Dershane olunca arkadaşlar sürekli ders çalışıyor soysal etkinliklere katılıyor. Bazı sınıflarda Fen Bilgisi dersinin konuları bitmedi. Onun için bitirmeyenler biraz zorlanacak. Çünkü bilmedikleri işlemedikleri konulardan gelecek soruları çözemeyecekler. Bazı hocalar gelmediği için o konuları işlememişler.” ifadelerini kullandı.

'50 KİŞİLİK SINIFTA ÇOCUĞUM KONULARI NASIL KAVRAYACAK''

İki çocuğunu sınava getiren velilerden Süphi Aytaş ise Doğu ve Güneydoğu’da devlet okullarında çocukların başarılı olma şansının olmadığını söyledi. Diyarbakır’da Bağlar’da çocuğunun 50-60 kişilik sınıfta okuduğunu anlatan Aytaş, devletin öncelikle yapması gerekeninin sınıf mevcudunu batı illerinde olduğu gibi 20’ye indirmesi olduğunu kaydetti. İki çocuğunun şuan Anadolu Lisesi’nde okuduğunu, iki çocuğunun da üniversiteyi bitirdiğini anlatan Aytaş, “Dört çocuğum devlet okulunda okudu ama dershane olmasaydı kazanamazlardı. Çünkü devlet okulunda hiçbir şey öğrenemediler. Dershanelerin kapatılması gündeme geldiğinden beri moralim bozuk. Kapatmaya karşıyım.” diye konuştu.

Birinci dönemin ortak sınavları, bugün ve yarın tüm yurt genelinde öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında ise KKTC ve bakanlığa bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Bugün saat 09.00'da Türkçe, saat 10.30'da matematik, saat 12.00'de din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları, yarın ise saat 09.00'da fen ve teknoloji, 10.30'da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, saat 12.00'de yabancı dil sınavları yapılacak. Her sınav süresi 40 dakika, sınav araları ise 30 dakika olarak belirlenirken öğretmenler, sınavlarda kendi okullarından farklı bir okulda görevlendirilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası