Ege Postası
Geri

Merkezi sınavların ilk maratonu başladı

Sekizinci sınıftaki 1,3 milyon öğrenci için merkezi sınavların ilki bugün yapılıyor. Öğrenciler, bugün 3 yarın da 3 olmak üzere 6 sınavda ter dökecek. Eğitim yılı boyunca bu durum iki kez tekrarlanacak. Ortaöğretime geçişte Seviye...
Merkezi sınavların ilk maratonu başladı
Haberler / Güncel
28 Kasım 2013 Perşembe 11:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sekizinci sınıftaki 1,3 milyon öğrenci için merkezi sınavların ilki bugün yapılıyor. Öğrenciler, bugün 3 yarın da 3 olmak üzere 6 sınavda ter dökecek. Eğitim yılı boyunca bu durum iki kez tekrarlanacak.

Ortaöğretime geçişte Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yerine getirilen merkezi sınavlar bugün uygulanmaya başlandı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) adı verilen sistemin ilk sınavları bugün 1,3 milyon 8. sınıf öğrencisi katılıyor. Öğrenciler bugün Türkçe, matematik ve din kültürü derslerinden, yarın da fen ve teknoloji, TC inkilap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarında ter dökecek.

Öğrenciler sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri kendi okullarına velileriyle birlikte geldi. Sistemin ilk defa uygulanacak olması sebebiyle öğrenci ve velilerin çok heyecanlı olduğu gözlendi. Sınava giren öğrenciler, tek sınav yerine çoklu sınav uygulamasının daha iyi olduğunu dile getirdi. Çoğu öğrenci sınavlara okulun yanı sıra dershaneye giderek hazırlandıklarını ifade ederek dershanelerin kesinlikle kapatılmaması gerektiğini dile getirdi.

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Hülya Dildar adlı veli, yeni sınav sisteminin hayırlı olması dileğinde bulundu. Sadeca okuldaki eğitimle sınavlara hazırlanmanın mümkün olmadığını savunan Dildar, dershanelerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Yeni sınav sitemi hakkında çok bir şey bilediklerini ifade eden Aynur Kılıçuzar adlı veli de dershanelerin kapatılma kararının çok kötü olduğunu belirtti. Dershanelerin eğitimde fırsat eşitliği sağladığının altını çizen Kılıçuzar, kapanma kararına karşı olduklarını dile getirdi.

Sınav sisteminin sürekli değişmesinden şikayetçi olan Sadık Kökten adlı veli ise öğrencilerin kobay olarak kullanıldığını ileri sürdü. Dershanelerin kapatılma kararına tepki gösteren Kökten, okullardaki eğitim yeterli olmadığı için dershanelerin olduğunu söyledi. Kökten, eğitim özgürlüğünü kısıtladığını savunduğu sınavların tamamen kaldırılası yönünde görüş bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası