Ege Postası
Geri

PKK'nın kuruluşu bahanesiyle çevreye molotof bombalarıyla zarar verdiler

Ankara Emniyet Müdürlüğü, PKK’nın sözde kuruluş yıl dönümü nedeniyle izinsiz gösteri yapan grubun molotof bombalarıyla çevreye zarar verdiğini açıkladı.Tuzluçayır Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan bir grup, molotof bombalarıyla...
PKK'nın kuruluşu bahanesiyle çevreye molotof bombalarıyla zarar verdiler
Haberler / Güncel
28 Kasım 2013 Perşembe 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara Emniyet Müdürlüğü, PKK’nın sözde kuruluş yıl dönümü nedeniyle izinsiz gösteri yapan grubun molotof bombalarıyla çevreye zarar verdiğini açıkladı.
Tuzluçayır Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan bir grup, molotof bombalarıyla banka ve otobüs duraklarına zarar verdiği ifade edilen açıklamada, terör örgütü üyeleri ve bazı kesimler tarafından provokatif eylemler gerçekleştirildiği belirtildi.

PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) organizesinde, Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF), Ankara Demokratik Yüksek Öğrenim Derneği (ADYÖD) ve Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) mensup şahısların da desteğiyle akşam saatlerinde Tuzluçayır’da 'Gençlik Meclisi Konseri' adı altında bir tür etkinlik gerçekleştirildi. Söz konusu eylem nedeniyle emniyet birimlerinin gerekli tedbirleri aldığı aktarılan açıklamada, 100 kişilik bir grubun yolu trafiğe kapattığı ifade edildi. Ateş yakarak halaylar çeken grubun, ‘Dirilişten kurtuluşa örgütlü gençlik özgürleşiyor’, ‘Halkın yeniden diriliş bayramı kutlu olsun’ gibi Türkçe ve Kürtçe yazılı dövizler açtığı belirtildi.

PKK SLOGANLARI

Göstericiler daha sonra dubalar ve yaktıkları öbekler şeklindeki ateşlerle kavşağı tamamen trafiğe kapattı. Süleyman Ayten Caddesi üzerinden ellerinde ‘PKK dağda, YDG-H sokakta’ pankartı ile ‘Yaşasın Başkan Apo’ sloganını atan grubun yanlarında getirdiği havai fişekler, el yapımı patlayıcı ile bölgede görev alan emniyet güçlerine saldırdığı aktarıldı. Grubun, ayrıca polise taşlı ve Molotof bombalı saldırı gerçekleştirdiği açıklandı.

Bir süre sonra kavşağı tamamen trafiğe kapatıp, Tıp Fakültesi Caddesi üzerinde bulunan Belediyeye ait Tuğçe Otobüs Durağını tahrip etti. Buradaki topluluktan ayrılan küçük bir grubun ise Nato Yolu Caddesi’nde bankalara ve ATM’lerine molotof bombası atmak sureti ile zarar verdiği belirtildi. Tüm bu yaşananların ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edilen grup dağıtıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası