Ege Postası
Geri

Beştaş: Hükümet, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için sorumluluk alsın

BDP Merkezi Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, hükümeti, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için gerçek anlamda sorumluluk almaya çağırdı.Yazılı bir açıklama yapan Beştaş, Öcalan...
Beştaş: Hükümet, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için sorumluluk alsın
Haberler / Politika
22 Nisan 2013 Pazartesi 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BDP Merkezi Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, hükümeti, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için gerçek anlamda sorumluluk almaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Beştaş, Öcalan ile başlatılan diyalogun ardından müzakerelerin devam ettiğini, yıllardır süren savaşın biteceği yönündeki umutların en güçlü olduğu dönemlerden birine tanıklık edildiğini ifade etti. Beştaş, "Kuşkusuz bu durum yıllardır dilediğimiz ve gerek halk, gerekse Kürt Siyasal Hareketi olarak uğruna nice bedeller ödediğimiz bir sürecin ardından bizi ayrıca umutlandıran bir gelişmedir." dedi.

Beştaş, gerçek bir barış ve demokratikleşme sürecinden söz edilecekse eğer, bu bedelleri ödeyen yurttaşların ve ailelerinin, devam eden hukuk mücadelesini hatırlamanın hayati önemde olduğuna inandıklarını söyledi.

Yakınları devlet görevlileri tarafından öldürülen vatandaşların hukuk mücadelesinin 20 yıldır devam ettiğini belirten Beştaş, şöyle devam etti: "Bunlardan biri de Mardin'de başlayan bir dava. 1992-1994 yılları arasında Mardin'in Derik ilçesinde görevli olan Musa Çitil 13 yurttaşın ölümünden sorumlu. Buna rağmen terfi etmiş bir şekilde görevine devam eden Çitil, yıllar sonra hakkında açılan davaya ve tüm delillere rağmen tutuksuz bir şekilde yargılanmaktadır. Gözaltında kayıp, işkence ve tecavüz olaylarından mesul olan Çitil hakkındaki dava hukuka aykırı olarak yargılama yeri olan Mardin’den Çorum’a alınmıştır. Musa Çitil’in katlettiği insanların yakınlarının adalet beklentisi, bugün her zamankinden daha fazla. Çünkü onlar, bu topraklara barışın ancak hakikatle yüzleşerek ve faillerin adalete teslim edilmesiyle geleceğine inanıyorlar. Biz bu nedenle hükümeti faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için gerçek anlamda sorumluluk almaya, yargı organları ile idari makamları hukuka uygun hareket ederek sorumluları adalet önüne çıkarmaya ve kamuoyunu 29 Nisan’da Çorum’da görülecek olan Musa Çitil davasını takip etmeye davet ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası