Ege Postası
Geri

Gürsel Tekin Ege Postası'na konuştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gündemi Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları'na değerlendirdi. Tekin, Ak Parti'nin açıkladığı İzmir anketinden, CHP'ye çakma diyen Mustafa Şentop'a sert tepki gösterirken, aday olmak isteyen CHP il ve ilçe yöneticilerine de 'istifa' mesajı gönderdi
Gürsel Tekin Ege Postası'na konuştu
Haberler / Politika
21 Nisan 2013 Pazar 17:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Karşıyaka Platformu'nun düzenlediği söyleşi için geldiği İzmir'de Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları'na konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin çarpıcı mesajlar verdi. İşte Tekin'in hem AK Parti'ye hem de CHP'lilere verdiği mesajlar...




BAŞBAKAN'IN O SÖZLERİ...

Başbakan’ın bütün kafası operasyonel olduğu için her şeye çember daraldı diyor. Ona operasyon bunu operasyon. İzmir’e operasyon mu yapmış ki çember daraldı diyor. Bir Başbakan üslubuna bu yakışır m? Sen eşkıya mısı? Mafya mısı? Bu cümleler başlı başına herhangi bir gelişmiş ülkede bir başbakanın kullanacağı cümleler değildir. Çember daralmasının Türkçe anlamı nedir baksınlar. Bunu şiddetle reddediyorum.

BAŞBAKAN ASIL TOKADI İSTANBUL'DA YİYECEK
Kamuoyu yoklamalarına gelince. Sayın Başbakan 2014’te sadece İzmir’de değil, kendisinin doğduğu yerde İstanbul’da bu tokadı yiyecek. Bu kamuoyu yoklaması şirketleri ki? Bu şirketler bağımsız ise hiç itirazım yok. Ama kamuda çalışıyorlarsa başbakana bağlı operasyonel şirketlerdir. Onun için bu kamuoyu yoklamalarının hiçbirini ciddiye almıyorum. Bunlar başbakanın talimatı ile yapılan işlerdir. Psikolojik harekettir.



CHP'YE ÇAKMA DİYENLER TARİH CAHİLİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop dün 1980 sonrası bütün siyasi partiler kapatıldı zaten CHP de kapatılmıştı. Doğal olarak da bugünkü CHP Çakma CHP demiş. Şentop tarihi bilmiyor. Tarih cahili olarak değerlendiriyorum. Türkiye’de 400 siyasi parti kurulmuş bu güne kadar. Ayakta kalan tek parti CHP’dir. CHPyi herkes çok iyi biliyor. Çok nettir. Ama o sayın genel başkan yardımcısının partisinin bir görev partisi olduğunu da kendisinin çok iyi bilmesi gerekiyor. Bunlar doğduğu günden itibaren Siyonizm düşmanlığı ile büyürler. Hani one minute diyordunu? Son günlerde başbakanın ağzından Siyonizm kelimesi çıkıyor mu o genel başkan yardımcısına soruyorum. Siz değil miydiniz 90’lı yıllarda milli görüş düşüncesine hakim olduğunuzda söylediğiniz cümleleri unuttunuz m? Kahrolsun Amerika Kahrolsun İsrail diyen siz değil miydini? Recep Tayyip Erdoğan değimliyd? Bülent Arınç değil miyd? Bütün bunlara rağmen bir çakma parti aranacaksa onun adı AKP’dir. Bir görev partisidir, gelir görevini yapar çeker gider. Ama CHP 90 yıldır var ve var olacaktır.

YOLDAŞINI SUÇLAYAN BU PARTİDE ADAY OLAMAZ
Sayın Genel Başkanımızın aday adaylığı konusnda tavrı net. Herkes aday olabilir son derece doğal. Ama eğer aday adayları karşısında kendi partisinden arkadaşı varken onun ayağına basarak bir şey yapmaya, kavga ederek bir şey yapmaya çalışıyorsa o aday adaylığında bana göre kaybetmiştir. Hiçbir kimse kendi arkadaşını, yoldaşını suçlayarak bu partiden aday olamaz. 24 saat genel başkan ve kadrolar olarak kim kime ne söylemiş her şeyi biliyoruz. Herkesin önüne gelecek. Elbette yarış olacak. Ama nezaket kuralları içerisinde olmalı. Arkadaşını suçlayarak, rakip partiden birine söylenmeyecek lafları kendi partisinden arkadaşına söyleyen de olursa onun partililiğinden de şüphe ederiz. Kim olursa olsun.

İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ NE ZAMAN İSTİFA EDECEK'

Aday olmak isteyen ilçe başkanları ya da il başkanları görevlerinden istifa edecekler ve aday olabilecekler. İstifa ettikten sonra ona göre yeni kurumlar oluşturulacak. İsmimin kullanılması gayet normal. Ama söz almak söz vermek çok kolay olsa kendim için alırdım. Ben daha söz alamadım. Benim siyasi terbiyeme yakışmaz. Ben İstanbul’da il başkanlığı yaptım. Sayın Baykal kimlerin aday olduğunu belki 1 ay önceden benimle paylaştı ama ben kimseyle paylaşmadım. Yarışan arkadaşlar arasında hele ki genel merkez yöneticilerinin taraf olması doğru değildir. Babalar oğullarını ayırmaz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası