Ege Postası
Geri

Beydağ Barajı’nda tekne turu keyfi

- İZMİR'in Beydağ İlçesi'ndeki yapımı bir süre önce tamamlanarak su tutmaya başlayan Beydağ Barajı, cazibe merkezi oldu. Belediyenin seyir terası, kır kahvehanesi ve restoran açtığı baraj göletinde, ücretsiz tekne turlarına da başlandı.
Beydağ Barajı’nda tekne turu keyfi
Haberler / İzmir
16 Nisan 2013 Salı 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  1994 yılında dönemin başbakanı Tansu Çiller ve Yardımcısı Murat Karayalçın tarafından temeli atılan, 250 milyon metreküp su kapasiteli Beydağ Barajı, 2009 yılında tamamlandı. Küçük Menderes Nehri'nin üzerinde kurulu olan ve yöredeki 6 belde ve 26 köyün sulama ihtiyacını karşılayacak olan barajın sulama kanallarının yapımı ise sürüyor. 4 Nisan 2014 tarihinden itibaren, 19 bin 500 hektarlık alana sulayacak baraj göleti, daha faaliyete geçmeden yöreye hayat vermeye başladı.

Beydağ Belediyesi, baraj göletini tepeden gören hakim bir noktaya geçen yıl 300 bin lira harcayarak 50 kişilik bir restoran, kır kahvesi ve seyir terası yaptırdı. İlçeye 1.5 kilometre uzaklıktaki baraj göleti, kısa sürede eşsiz manzarası ile ilçenin nefes alacak alanı oldu. Çocuk oyun parkı da bulunan tesis, kısa sürede Beydağ'ın yanı sıra hafta sonları çevre il ve ilçelerden gelenlerin uğrak yeri oldu. Tesise gelenler, şehrin gürültü ve stresinden uzakta kahvaltı yapıp, keşkek gibi yöresel lezzetleri tadabiliyor.

BATIK KÖYLERİ YAKINDAN GÖRME FIRSATI

Tesise gelenler, gölette sürat teknesiyle, ücretsiz, 6 millik bir gezinti yapmanın keyfini de yaşıyor. Asil Sönmezoğlu kaptanlığında, saate 60 mil hız yapabilen 7.5 metrelik tekneyle baraj göletinde gezintiye katılanlar, büyük bölümü baraj suları altında kalan Beydağ'ın Çiftlik Köyü ile Kurudere Köyü Ova Mahallesi ve komşu İlçe Kiraz'ın Karaman Köyleri'ni görme şansı buluyor. Baraj suyunun altında kalan ağaçların uç dallarına yaptıkları yuvalarındaki karabataklar, her ne kadar bu tekne turundan rahatsız olup kaçışsa da duruma alışmış gibi görünüyor. Kendilerini güvenceye almak için tekne uzaklaşana kadar havada tur atan bu su kuşları, tekrar yuvalarına dönüyor.

Beydağ Belediye Başkanı CHP'li Vasfi Şentürk, güzel vakit geçirmek isteyen herkesi tesislerine beklediklerini söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası