Ege Postası
Geri

Beydeş:'Durak’tan hesap soracağız'

Karşıyaka Belediye Başkanı Durak’ın seçim vaatlerini gerçekleştirmediğini savunan AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Beydeş, Durak’a sert sözlerle yüklendi, “Önümüzdeki süreçte Karşıyaka’nın gerçekleşmeyen projelerini gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Beydeş:'Durak’tan hesap soracağız'
Haberler / Yerel Politika
5 Eylül 2012 Çarşamba 14:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI-HABER SERVİSİ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın 2004 yerel seçimleri öncesinde vaat ettiği,  2009 yılı seçim vaatlerinin de en başında yer alan “Karşıyaka Anıtı ile Osman Bey Parkı arası araç trafiğinin yeraltına alınması projesi”nin başkan tarafından iptal edilme şekline Ak Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı’ndan tepki geldi.

TİPİK BİR CEVAT DURAK KLASİĞİ

Düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili basında çıkan haberlere dayanarak açıklamalarda bulunan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Beydeş iptal kararı için  ‘Söz konusu alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Karşıyaka Belediyesi’nin böyle bir proje yapmaya etkisi yok. Ama Sayın Durak yine içi boş, hayata geçiremeyeceğini kendisinin de bildiği sözde vaatlerle Karşıyakalı’yı kandırmaya devam ediyor. İşte, bu projenin iptali de tipik bir Cevat Durak klasiğidir’ yorumunda bulundu.  

Durak’ın basına verdiği demeçlerden örnekleri basın mensuplarıyla paylaşan Beydeş, Cevat Durak’ın vadettiğim tüm projeleri tamamladım sözlerini eleştirerek, “Prestij proje olarak 2004 yılından bu yana yansıtılan alt geçit projesi 2004 yılından bu yana basın ile paylaşılıyor. Karşıyaka İskele’ye tüp geçit yapacağız diyerek vatandaşlara söz veren Durak tüm projelerden vazgeçmiştir” dedi.

Projenin iptal edildiğini 1 Mart 2012 günü yapılan meclis toplantısında açıklayan Cevat Durak gerekçe olarak “halkın karşı çıkması”nı göstermişti. Söz konusu bölgede oturan vatandaşlar arasında anket yapıldığını ve katılımcıların yüzde 65’inin araç trafiğinin yer altına alınmasına karşı çıktığını iddia eden Durak, ‘Halka rağmen bu projeyi yapamayız’ demişti.

“ANKETİN İZİNE RASTLAYAMADIK”

Cevat Durak’ın bu açıklamasından sonra sahaya indiklerini, ancak anketin izine dahi rastlayamadıklarını belirten Beydeş “Bundan yaklaşık dört yıl önce alt geçit projesine neden başlamadıklarını basın mensuplarına açıklayan başkan, kentin kuzey aksında yapılan raylı sistem çalışmalarını bahane etmiş, “Kentin bir bölümünde kazı çalışmaları var, iskele önünü de kazarsak sıkıntı olur, uygulama raylı sistemden sonra başlayacak.” demişti. Raylı sistem bitti,  projenin başlaması beklenirken bir anda söz konusu anket gündeme getirildi. Bunun üzerine biz de arkadaşlarımız ile birlikte bahsi geçen güzergahta bulunan dükkan sahipleriyle, çarşı esnafıyla ve bölgede oturan Karşıyakalılarla yüz yüze görüşmeler yaptık. Söz konusu anketin izine dahi rastlayamadık’’ dedi.   

8 yılda 250 proje gerçekleştirdiğini ifade eden Durak hangi projesini anketle vatandaşa sormuştur diyerek tepkisi dile getiren Beydeş,” Karşıyaka Belediyesi bahsi geçen alanda tek başına çalışma yapamaz, alan zaten Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda. Durak kendi ağzıyla bizim yetkimiz yoktur diyerek durumu özetlemişti” diye konuştu.

BAHANE ÜRETİLİYOR ELEŞTİRİSİ

Durak’ın alt geçidin yanal duvar yüksekliğinin görselliği bozacağı tezinin de gerçek dışı olduğunu belirten Beydeş şöyle konuştu: “Aslında sayın başkan çarşı ile denizi kesintisiz buluşturacak, binlerce metrekare alan, enerji tasarrufu ve temiz hava kazandıracak bu projenin, Karşıyaka için önemini bildiği halde, yaptığı o talihsiz açıklamada bir bahaneye daha sığındı, yer altı geçidinin yanal duvar yüksekliğinin görselliği bozacağını öne sürdü.  Hiç alt geçit görmesek belki inanırdık. Cevat Bey’e komşu ilçemiz Çiğli’de Anadolu Caddesi üzerinde yapılan alt geçidi incelemesini tavsiye ediyorum.”

Karşıyaka’da gerçekleştirilen park ve kültür merkezi hizmetleri için teşekkür ettiklerini ancak alt yapı yatırımlarının bir türlü tamamlanamadığını eleştiren Beydeş, “İlçede alt yapıdan eser yok. Alt yapı yatırımlarına ağırlık verilmeli” dedi.

DURAK’TAN HESAP SORACAĞIZ

Ak Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı olarak Karşıyakalılar adına Cevat Durak’tan hesap soracaklarının altını çizen Beydeş sözlerine şöyle devam etti.

“Aslında Sayın Durak bahanelerin ardına sığınarak bu proje vaadini unutturmaya çabalıyor. . Bahsi geçen alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait.  Yani, işin özü, Sayın Cevat Durak bu alt geçit işinde aslında yetkisiz. Bu yetkisizliğe rağmen Başkan  her iki seçim döneminde ve projelerini tanıttığı gösterişli toplantılarda iskele önü alt geçit projesini ‘prestij proje’ olarak lanse etti. Utanmadan, sıkılmadan insanların hayalleriyle oynandı. Önümüzdeki süreçte Karşıyaka’nın gerçekleşmeyen projelerini gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz. Hem kandırılan Karşıyakalıların hakkını arayacağız hem de ‘Madem yapamayacaktın neden vaat ettin'’ diyerek başkana hesap soracağız.”

ZİYARET YANLIŞ YANSITILDI

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin Durak’ı ziyaretinde sarf ettiği sözlerin yanlış aksettirildiğini de sözlerine ekleyen Beydeş, “Nezaket ziyaretimiz yanlış anlaşıldı. Bu konudaki sitemlerimi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası