Ege Postası
Geri

Beyrut’un Şii bölgesinde patlama: 53 yaralı

Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güneyinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, hükümet ve askeri yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 53 kişi yaralandı. Patlama, Şii Hizbullah hareketinin kalesi konumundaki Bir el Abid adlı...
Beyrut’un Şii bölgesinde patlama: 53 yaralı
Haberler / Dünya
9 Temmuz 2013 Salı 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güneyinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, hükümet ve askeri yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 53 kişi yaralandı. Patlama, Şii Hizbullah hareketinin kalesi konumundaki Bir el Abid adlı bölgede meydana geldi.

Patlama, komşu ülke Suriye’de iki yıldır yaşanan krizde Devlet Başkanı Beşar Esed’i destekleyen Hizbullah’a karşı şu ana kadar gerçekleştirilenlerin en büyük saldırı. Patlamanın Hizbullah’ın Beşşar Esed’e desteğini arttırdığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

Lübnan Sağlık Bakanı Ali Hasan Halil, yaralanan 53 kişiden 12’sinin hastanede tedavi edildiğini, ikisinin de ameliyat olduğunu açıkladı.

Devlet Başkanı Michel Sleiman ve Lübnanlı politikacılar saldırıları kınadı.

Suriye’deki krizde tarafsız kalmaya çalışan Lübnan, Esed taraftarları ve karşıtları olmak üzere ikiye bölünmüş durumda. Şii Hizbullah ve destekçileri Esed tarafında yer alırken, Sünni politikacılar öncülüğündeki muhalefet Özgür Suriye Ordusu’nu destekliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası