Ege Postası
Geri

Bildt: Suriye’de kimyasal katliamın arkasında rejim var

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Suriye’nin başkenti Şam’da gerçekleştirilen kimyasal katliamın arkasında Esed rejiminin olduğunu söyledi.Carl Bildt, Suriye’nin başkenti Şam’da birkaç gün önce gerçekleştirilen kimyasal katliamın...
Bildt: Suriye’de kimyasal katliamın arkasında rejim var
Haberler / Dünya
23 Ağustos 2013 Cuma 12:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Suriye’nin başkenti Şam’da gerçekleştirilen kimyasal katliamın arkasında Esed rejiminin olduğunu söyledi.

Carl Bildt, Suriye’nin başkenti Şam’da birkaç gün önce gerçekleştirilen kimyasal katliamın arkasında Esed’e bağlı güçlerin olduğunu söyledi. Resmi blogunda muhaliflerin hakim olduğu bölgede meydana gelen kimyasal gaz saldırısının başka bir güç tarafından yapıldığını iddia etmenin zor olduğunu yazan Bildt, “Kaldı ki bu kimyasal katliam Eset güçlerinin ilk sabıkası değil. Daha önce de bir çok yerde kimyasal gaz kullandılar.” şeklinde görüş bildirdi.

Esed rejiminin ve Rusya’nın katliam ile ilgili olarak muhalifleri suçladığına da değinen Bildt, net sonuçlara ulaşmak için Şam yönetiminin halihazırda Şam’da bulunan BM heyetinin katliam bölgesinde inceleme yapmasına acilen izin vermesi gerektiğini vurguladı.

Şam’ın El Guta bölgesine düzenlenen kimyasal gaz katliamında aralarında cçk sayıda çocuğun da bulunduğu bini aşkın insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası