Ege Postası
Geri

Bir yanda isyan,bir yanda yeni tesise vize

Kemalpaşa’da üçüncü gününe giren taş ocağı direnişi ve halkın isyanı gün geçtikçe büyürken, bir tartışmalı karar daha kapıya dayandı. Dört bir yanı arkeolojik ve doğal SİT alanları ile çevrili Ulucak bölgesinde orman arazisine asfalt tesisi kurulacak. ÇED sürecinin başladığını duyuran İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise projede herhangi bir sakınca görmedi.
Bir yanda isyan,bir yanda yeni tesise vize
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Ocak 2015 Cuma 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kemalpaşa Akalan Köyü’nde vatandaşı isyan ettiren ve kurulmak istenen taş ocağı tesisi arazisinde başlayan gerginlik üç gündür aralıksız devam ederken, ilçedeki bir başka kritik noktayı ilgilendiren kritik bir karar daha yayınlandı. Taş ocağına karşı çıkan 200 kadar köylünün nöbeti üçüncü gününe girerken, ilçenin merkezine 3,5 kilometre uzaklıktaki ve Ulucak’ta orman arazisine asfalt tesisi kurulacak.

KEMALPAŞA’DA İKİNCİ KRİZ KAPIDA

Kemalpaşa’da İKSAŞ İzmir Kireç Sanayi firması tarafından toplam 60 hektar alan üzerinde hayata geçirilmesi planlanan asfalt tesisi projesine dair Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden kritik bir ön onay geldi. Firmanın talebini inceleyen müdürlük, projeye ön olur vererek 5 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek tesis için ÇED değerlendirme sürecinin başladığını duyurdu. Yapılacak Çevresel Etki Değerlendirme sürecinin ardından nihai onay geldiği takdirde Bornova’nın 2 kilometre kuzeyinde Ulucak sınırları içerisindeki makilik orman arazisine asfalt tesisi kurulacak.

ORMAN BAKANLIĞI SAKINCA GÖRMEDİ

Orman Bakanlığı 350 ton/saat üretim kapasitesi ile faaliyet gösterecek tesisin talebinde bir sakınca  görmezken, ÇED yönetmeliği kapsamı dışında tutulan asfalt üretim alanı içerisinde ayrıca hammadde ihtiyacını karşılayacak kırma-eleme tesisi de (taş ocağı) kurulacak. Orman izni alan tesis için ayrıca inşaat sahasından ana yola 300 metrelik bağlantı güzergahı açılacak. Ayrıca, hazırlanan proje dosyasında tesis bünyesinde yılda 300 gün boyunca patlatma işlemi yapılarak kalker madeni çıkarılacağı ve yılda 250 bin ton üretim yapılacağı belirtildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası