Ege Postası
Geri

Birol Soylu kongre süreci Aziz Bey için bir fırsat

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Birol Soylu'nun hazırlayıp sunduğu Onuncu Köy programında İzmir siyaset gündemini değerlendirdi. Programda CHP'de tamamlanan delege seçimlerinin arından başlayacak olan ilçe kongreleri ve il kongresinde neler olacağının yanısıra Bayındır'da köy mallarının satış krizi sonrası istifasını açıklayan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen'in istifasının perde arkası ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 90 dakika sisteminin kalkıp kalkmayacağına dair açıklamaları ele alındı.
Birol Soylu kongre süreci Aziz Bey için bir fırsat
Haberler / Yerel Politika
27 Ekim 2017 Cuma 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birol Soylu ile 10’uncu Köy Programı’nda konuşan gazeteci Mithat Umutoğulları,  sosyal medyada da gündem maddelerinden biri durumuna gelen, İzmir kent içi ulaşımında kullanılan 90 dakika sisteminin kaldırılacağı şeklindeki haberlere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ağzından ilk açıklamayı yaptı.

90 DAKİKA KALKMIYOR, DAHA KARLI BİR SİSTEM GELECEK

Mithat Umutoğulları, Aziz Kocaoğlu ile yaptığı telefon görüşmesini aktararak, “Aziz Bey ile telefonla konuşurken, 90 dakika ile ilgili bir haber olduğunu ve sosyal medyanın çalkalandığını söyledim. 90 dakikanın kalkması kesinlikle söz konusu değil. Bir açıklama yapacağım dedi. Hatta 90 dakikadan daha karlı bir sistemin geleceğini söyledi” dedi.

İzmirlilerin merakla beklediği 90 dakika sorusunun dışında İzmir CHP’de tamamlanan delege seçimlerinin ardından başlayacak olan ilçe kongreleri ve il kongresi üzerine değerlendirmeler yapıldı.

BU KONGRE AZİZ KOCAOĞLU İÇİN BİR FIRSAT

Birol Soylu, kongre süreçlerinde adayların çıkmasının, rakip olmanın doğal olduğunu ancak birbirimizi nasıl ‘gömeriz’ anlayışıyla hareket edilmemesi gerektiğini kaydederek, kongrenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için muhalefetle barışması için bir fırsat olduğunu söyledi: “Bu kongre Aziz Kocaoğlu için bir fırsat. Muhalefeti kucaklayabilmesi için.”

YÜCEL ÖZEN İSTİFASI MANİDAR

CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan istifa eden il başkan yardımcısı Yücel Özen’in istifasını ‘manidar’ bulduğunu belirten Birol Soylu, “Yücel Özen yoldaşımız istifa etti. İstifa tek taraflı müessesedir. İstifa etmeyeceksin kardeşim. Ama ben istifaları doğru bulmuyorum. Yanlışlık varsa kalıp mücadele edeceksin. Gidiyorsan bir yanlışlık vardır. En büyük tartışmaların içinde olduğumda da hiçbir zaman partimden gitmeyi aklımın ucundan geçirmedim. Niye edeyim'  Bir sürü tantana oldu ve ben il disiplin kurulundan istifa ettim mi kardeşi? Niye edeyi? Görev kutsaldır. Ben orada delegenin oyunu almışım, oraya gelmişim. Bırakırsan sana oy veren delegeye saygısızlık etmiş olursun. Yücel Özen’in istifasını manidar buluyorum. İç yüzünü bilmiyorum. Haklı olabilirsin. Haksız olabilirsin. Haklı olmak başka bir şey. Ama bunun altında Özen’in bu çıkışla bir il başkanlığı adaylığı yatıyorsa, yolu açık olsun.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Birol Soylu: Kongre süreçleri. Ne oluyor, neler olacak'

Mithat Umutoğulları: Şu an herkes soteye yatmış bekliyor.

Birol Soylu: Biz CHP’liyiz. Rakip değiliz ekibiz mantığıyla, ben bu görevi daha başarıyla yaparım mantığıyla bakalım dersek sorun yok. Ama ben nasıl gömerim mantığı doğru mantık değil. Yarışmacı olmak siyasetin doğasında var. CHP’liyiz aynı amaç için, aynı ülkenin menfaatleri için omuz omuza mücadele edeceğiz. Birbirimizin omzuna basma olmamalı. Uğur Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Sözünde durdu. Ben sevgili ilçe başkanı, almış olduğunuz elbiseyi ilçe kongresinde, 45 gün sonra giyeceğim. Biz oturduk bir saat sohbet ettik öncesinde. Oturabilmeliyim kardeşim. Vay Uğur Başkan'la konuştun ne oldu. Yarın da Cevat Başkan ile oturacağım. Niye oturmayayım. Kerem Ali Sürekli ile mi konuşacağım. Tabi ki yoldaşlarımla konuşacağım.

Adaletsizlik yapılıyorsa sana senin adaletsizlik yapma hakkı verilmez. Bize Karşıyaka’da adaletsizlik yapıldı. Ama bu benim ona adaletsizlik yapma hakkını vermez. Yalı Mahallesi’nde muhalif listeyle çıktık. Bir meydana çıksınlar. Uğur Bey çıkacak ya da çıkmayacak. Belki de bir uzlaşı olacak. Safları keskinleştirip birbirine saldırma olmaz.

Mithat Umutoğulları: Cihan Bey’i çok agresif görüyorum. Tavrını anlamış değilim. Cevat Durak’a da muhalifti. Akpınar var şimdi. Seçim bitti. Biraz daha ılımlı, vereceği mesajlarda biraz daha..

Birol Soylu: Donanımlı, iyi bir partili. Aslında kendisine zarar veren şey onun sekter tutumu. Neden il başkanını yazmazsın sen mahallende listene. Bilmiyorum demiş. Kimse inanmaz. Asuman Ali Güven okunur. Bin tane oyum olsa bir tane vermem. Ama yazarım. Muhalefet ateşi yaktı Cihan Türsen. Bu Karşıyaka’da da böyle. Çiğli’de de hesaplar başka.

Mithat Umutoğulları: Hiçbiri çıkmadı.  Genel merkezde gücü olan biri. Kontenjanla girebilirdi. Bence o kontenjanı kendine yakıştıramadı. 

Birol Soylu: Kontenjanı kendine yakıştıramıyorsan gideceksin ön seçime gireceksin. O zaman bu şehrin kaderiyle bu kadar oynamayacaksın. Geçen seçimde İzmir’de oligarşik yapı olduğunu, CHP’nin ilerlemesine engel olduğunu, başka insanlara siyaset yapma şansı tanınmadığını söyledik. 8 ilçenin kaybının bu ekibin başarısızlığı olduğu konusunda hepimiz hemfikir olduk. Bunun hesabını kim verece? Eleştirisi verildi m? Aziz Bey çıkacak. Özür dilemek erdemliliktir. Ben burada hata yaptım, özür dilerim. Tayyip çıkıp FETÖ konusunda özür diledi. En azından bir şey söyledi. Mesela Uğur Yıldırım durdukları yerle ilgili hata yaptıklarını söyledi. Alaattin Bey’i desteklememeliydik dedi. Hiçbir zaman karnımdan konuşmam. Evet böyle dedi. Eylemleri ile söylemleri örtüşmeli. Başka olduğu zaman kitleler nezdinde inandırıcılığınız da olmaz. Gelelim bu döneme. Her kongrede zaman zaman insanlar yan yana zaman zaman karşı karşıya olur. Örnek veriyorum Hasan Başkan bir kongrede falancayı bu kongrede filancayı desteklemiştir.

Mithat Umutoğulları: Ortada ne fol var ne yumurta var. Aaa Hasan Karabağ Aziz Kocaoğlu ile görüşüyor. Kim ab? Aziz Bey kim Hasan Bey ki? Sanki düşmanlık varmış gibi.

Birol Soylu: Dün Uğur Yıldırım ile görüştüm. Yarın Cevat Durak ile görüştüm. Tabi ki Hasan Karabağ ile görüşecek. Bu kongre Aziz Kocaoğlu için bir fırsat. Muhalefeti kucaklayabilmesi için. Çiğli’de matematik değişebilir. Beyaz liste ezdi geçti.

Bir istifa yaşandı il başkanlığında. Yücel Özen yoldaşımız istifa etti. İstifa tek taraflı müessesedir. İstifa etmeyeceksin kardeşim. Ama ben istifaları doğru bulmuyorum. Yanlışlık varsa kalıp mücadele edeceksin. Gidiyorsan bir yanlışlık vardır. En büyük tartışmaların içinde olduğumda da hiçbir zaman partimden gitmeyi aklımın ucundan geçirmedim. Niye edeyim'  Bir sürü tantana oldu ve ben il disiplin kurulundan istifa ettim mi kardeşi? Niye edeyi? Görev kutsaldır. Ben orada delegenin oyunu almışım, oraya gelmişim. Bırakırsan sana oy veren delegeye saygısızlık etmiş olursun. Yücel Özen’in istifasını manidar buluyorum. İç yüzünü bilmiyorum. Haklı olabilirsin. Haksız olabilirsin. Haklı olmak başka bir şey. Ama bunun altında Özen’in bu çıkışla bir il başkanlığı adaylığı yatıyorsa, yolu açık olsun. Hakkı kardeşim. Onunla da oturdum Bostanlı’da, çay içtim.

Mithat Umutoğulları: Yücel Özen aday olacak mı diye haber var. Renkli bir kişilik. İl başkanı olsa her gün on tane açıklama yapar.

Birol Soylu: Bu kez il başkanımız belediyeleriyle barışık, muhalefetiyle kucaklaşan bir insan olacak. Bu bölünmüşlüğü kapatacak. Bu kongre de Aziz Kocaoğlu için bir fırsattır. Muhalefetle barışacak abi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası