Ege Postası
Geri

Kavalar’dan flaş adaylık açıklaması

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar Egepostası’na siyasi geleceğiyle ilgili merak edilenleri anlattı. 2015’te yapılan il kongrede Zorlu bir yarışın ardından il başkanlığını 12 oyla kaybeden Kavalar hedefinin bu kez kesinlikle il başkanlığı olmadığını açıkladı. Kavalar hedefinin milletvekilliği olduğunu söyledi.
Kavalar’dan flaş adaylık açıklaması
Haberler / Yerel Politika
27 Ekim 2017 Cuma 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar hedefinin 5. Dönem İlçe Başkanlığı olduğunu belirterek “İl Başkanlığına kesinlikle aday olmayı düşünmüyorum. Hedefim öncelikle ilçe başkanlığı ardından 2019 genel seçimlerinde önseçimden iyi bir sıraya gelerek milletvekili adayı olmak” dedi.

2015 yılında yapılan İzmir İl Kongresinde Eski İl Başkanı ve Milletvekili Alaattin Yüksel ile karşı karşıya gelerek 12 oyla kaybeden Kavalar, 3 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresinde ilçesinde 5. kez görev talep edecek.

ÖNCELİK 29 EKİM'DE

Çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kavalar bugünlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için yoğun bir çalışma yaptıklarını bu sürecin ardından Bornova İlçe Kongresi’ne yoğunlaşacaklarını söyledi. Kavalar “Biz İlçe Başkanlığı olarak Cumhuriyet Bayramında parti olarak en iyi kutlamayı yapmayı hedefliyoruz ve programını yapıyoruz. Bunun dışında da görüşmelerimizi delege arkadaşlarımızla yapıyoruz. Desteklerini istiyoruz. Bazı arkadaşlarımızdan kesin destek alıyoruz bazıları çekimser,  bazıları ise çalışma yapan farklı bir arkadaşımızı destekleyeceğini ifade ediyor. Bunlar sürecin içinde doğal. Bu parti içinde görev alma yarışı kazanan kaybeden yok. Parti içi demokrasinin işleyişi açısından önemli” dedi

İL BAŞKANLIĞINA KESİNLİKLE ADAY DEĞİLİM

Parti içinde ocak ayına kadar sürmesi belenen yarış sürecinde il başkanlığı için tek adaylı bir kongre hedeflediklerini dile getiren Kavalar “İl Başkanımız il kongresi için tek listeli kongre istiyor. Ben il başkanlığına kesinlikle aday değilim. Ben burada ilçemde 2019 senesine kadar görev verirlerse ilçe başkanlığımı sürdürmek istiyorum” diye konuştu.

GÖREV İSTİYORUM

2019 genel seçimlerine partiyi taşıyacak yönetimlerin oluşması için tüm katkıyı sağlamak istediğini vurgulayan Başkan Kavalar “2019’da önce mart ayında belediye başkanlığı seçimi olacak. Herhangi bir sorun çıkmazsa kasım ayında da milletvekili seçimi yapılacak. İyi bir il yönetiminin oluşturulması için katkı koymak istiyoruz. Bu seçilenler seçimleri yönetecek. Seçim sürecinde en yüksek derecede başarılı olmasını sağlamak için mücadelede edeceğiz. Ben belediye başkanlığı, meclis üyeliği kesinlikle düşünmüyorum. Bunun için 2 sene daha ilçe başkanı olarak görev yapmak, sonra da milletvekili aday adayı olmayı hedefliyorum. Siyaseten partimize hizmet etmek, partime emek vermek, sonra da arkadaşlarımız layık görürse destek verirlerse de milletvekilliği sırlamasında iyi bir sırada yer almak istiyorum” şeklinde konuştu. 

5. DÖNEM OLACAK

İlçe başkanlığı görevini 4 dönemdir yaptığını belirten Kavalar “Arkadaşlar yeniden görev verirlerse bu 5. dönemim olacak. 5 dönem ilçe başkanlığı yapmak kolay değil.  Bundan onore oluyoruz, mutluyuz ama zorlukları da var. Her şeyden fedakârlık yapıyorsun. Bu görevlere tekrar talibim. Onay verirlerse layıkıyla yapmaya çalışırım” ifadelerini kullandı.

TEK ADAY ÖNEMLİ

İl başkanlığı seçimlerine tek adaylı gidilmesinin önemini vurgulayan Kavalar “Erken yerel seçim talebi var ancak bunun için anayasa değişikliği gerekiyor. Cumhurbaşkanı da bu konuyu reddetti. Kongre sürecine denk gelirse de bizim içn sorun yok her zaman hazırız. İl başkanımız aday olmayı düşünebilir. Tek adaylı gidilmesinde fayda var. Kırgınlık olmasın diye böyle bir talep var. Bu bir görev alma yarışı.  Bazı arkadaşlarımız gereksiz kırılıyor. Bu görev bugün birine verilir, başka gün diğer arkadaşımıza verilir. Bu parti içi yarışta küsmeden gücenmeden görevlerimizi partili olarak yapacağız” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası