Ege Postası
Geri

CHP'de istifa komedisi

Bayındır Belediyesi'ne ait arazinin, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'a ait şirket tarafından satın alınmasıyla başlayan, İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen'in istifasıyla devam eden krizde bugün peş peşe gelişme yaşandı. Önce İl Başkan Yardımcısı Tuğrul Keskin, il örgütünün whatsapp grubunda istifa edeceğini duyurdu, ardından konunun basına yansıması üzerine grup kapatıldı. Son olarak da Keskin, "İstifa mesajımı aslında sitem olarak yazmıştım. Şimdi istifa etmeyeceğim. Hesabımızı genel kurulda göreceğiz" dedi. CHP'de istifa komedisi
CHP'de istifa komedisi
Haberler / Yerel Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 17:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Bayındır'daki arsa krizinin, CHP İzmir İl Örgütü'nde yarattığı deprem bitmedi. İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen'in istifasının ardından, il örgütünün kullandığı whatsapp grubunda "Bir kardeşimizi harcadık" diyerek gelişmelere tepki olarak istifa edeceğini duyuran İl Başkan Yardımcısı Tuğrul Keskin, konuyu gündeme taşıyan Egepostası'na yaptığı açıklamada ise "Aslında sitem etmek istemiştim" dedi. Keskin, istifasının sözkonusu olmadığını belirtti. 

Keskin'in istifa mesajının Egepostası'ndaki haberle gündeme taşınmasının ardından, CHP il örgütünün kullandığı whatsapp grubu da kapatılırken, Keskin'den açıklama geldi. Egepostası'na konuşan Tuğrul Keskin yazdığı mesajı sitem amaçlı gruba gönderdiğini ve o grubun özel diyalogların geliştiği bir grup olduğunu söyledi.

HESABIMIZI ORADA GÖRECEĞİZ

"Biz orada kendi aramızda konuşuyorduk" diyen Keskin, “Bazen kardeş kardeşlere sitem etmek ister. O tamamen kardeş sitemiydi. Beklenen açıklamanın gelmemesinden kaynaklı olarak sitem olarak oluşmuştu. Basına yansıması çok üzücü. Yazılmış, ama partimizi Cumhuriyetin, İzmir halkının ve Türkiye halkının tek güvencesi olan CHP'yi minicik bile olsa zora sokacak herhangi bir eylem içinde bulunmam söz konusu olamaz. O yoldaşlarımıza yaptığımız bir sitemdi, geldi geçti. Zaten genel kurulumuz aksilik olmazsa 25 Aralık'ta gerçekle'şecek. Ona da iki aydan az bir zaman var. Orada zaten her şey açığa çıkacak, kapsamlı konuşabileceğiz. Hesabımızı zaten orada göreceğiz. Ve hesabımızı da bize oy veren delegelere ve parti tabanına vermiş olacağız. Bunun için istifam söz konu değildir” dedi.

REDDETTİK AÇIKLAMAMIŞLAR'

Beklenen açıklama konusunda da açıklık getiren Keskin “Beklenen açıklamadan kastım, il toplantısının son dakikalarında Yücel Özen'in istifasının reddine kurul karar verdi. Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve İl Yöneticisi Yücel Özen bir araya gelecek bu işleri konuşarak basın ve kamuoyuna bir açıklama yapacak kararı verildi. Bunun da sizlere duyurulması gerekirdi. Ancak İl Başkanımız konu netleşmediği için böyle bir duyuru yapmadığını iletti. Bende buna sitem olarak o mesajı yazdım” ifadelerini kullandı.

ÖZEN: ALACAKSA ŞEHİRDEN ALSIN'

İl yöneticiliğinden, satış krizi nedeniyle istifa eden Yücel Özen ise basına yansıyan üçlü görüşme konusunda net bir karar olmadığını belirterek “Öncelikle partiden ve üyelerden özür dilemeliler. Sonra bir araya gelir konuşuruz. Gürsel Erol Parti'nin en yüksek organında yönetici. Onun parti programına aykırı bir hareket içinde bulunması söz konusu olmamalı. Bizim parti programımız'da köy malları satılamaz kuralı var. Ama bizim Parti Meclisi üyemiz köy malı satın alıyor. Bu doğru değil. Bu nedenle istifa ettim. Kabul edilip edilmemesi konusunda bilgim yok. İstifa tek taraflı bir kurumdur. Gürsel Erol Beldiye'den alacak tahsil etmek istiyorsa İl Genel Meclisi'nden gelen malları değil, belediyeye ait, şehirdeki malları icrayla alsın. Ben Erol alacağını tahsil etmesin demiyorum, köy malı almasın diyorum” şeklinde konuştu.

CHP’de ikinci istifa şoku

CHP İzmir'de WhatsApp dönemi sona erdi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası