Ege Postası
Geri

Bisikletçiler antik kentleri gezecek

İzmir'de bu yıl ikincisi düzenlenen "Az Bilinen Antik Kentler Turu" kapsamında biraraya gelen bisikletçiler Agora, Symrna, Larissa, Pers anıt mezarı, Foça-Phokai, Kyme, Gyrneion, Aigai, Akropol ve Asklepion gibi yerleri gezecek.
Bisikletçiler antik kentleri gezecek
Haberler / İzmir
20 Nisan 2013 Cumartesi 13:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Türkiye ve yurtdışından davet yoluyla çağırılan 120 bisiklet ve tarih sever İzmir’de buluştu. İzmir Saat Kulesi önünden toplanan bisikletçiler, sırasıyla Namazgah-Agora, Bayraklı-Symrna, Yamanlar, Buruncuk-Larissa, Maltepe-Panaztepe, Pers anıt mezarı, Foça-Phokai, Aliağa-Kyme ve Gyrneion, Yuntdağıköseler-Aigai ve Bergama, Akropol, Asklepion ve Basilica antik kentlerini rehberler eşliğinde gezecek. İzmir Büyükşehir, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Foça, Aliağa ve Bergama belediyeleri, Yuntdağıköseler Köyü Muhtarlığı’nın yanısıra çevre ilçelerdeki çok sayıda esnaf ve vatandaşın da destek verdiği turda bisikletçiler Yamanlar Gençlik ve Kamp Merkezi, Foça Karakum Plajı ve Yuntdağıköseler köyündeki çadır kamplarda konaklayacak. Tur, dört gün sürecek. İzmir ve çevresindeki tarihî mekanları ve geçmişten günümüze taşıdıkları kültür değerlerini yerinde görmek amacıyla düzenlenen turda ayrıca bisikletin çevre dostu işlevi, bir ulaşım ve turizm aracı tercihi olarak benimsetilmesi de amaçlanıyor.( CİHAN)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası