Ege Postası
Geri

‘Bizim Çocuklar’ın mezuniyet sevinci

Konak Belediyesi’nin dezavantajlı bölgelerde yaşayan anne ve çocuklarını aynı çatı altında buluşturan ‘Bizim Çocuklar Projesi’ üçüncü dönem mezunlarını verdi. Gültepe Semt Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.
‘Bizim Çocuklar’ın mezuniyet sevinci
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Haziran 2015 Perşembe 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Projeler Müdürlüğü’nce 2014 yılı Kasım ayında hayata geçirilen ve İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Bizim Çocuklar Projesi’ ile anne ve çocuklarının aynı çatı altında eğitim aldığını belirten Başkan Pekdaş, kısa sürede çok başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi. Konak Belediyesi’nin Agora, Ballıkuyu, İsmetpaşa ve Gültepe Semt Merkezi’nde sürdürülen projeye katılan anneleri kutlayan Pekdaş, “Bugün iki aylık eğitimi tamamlayarak sertifika alıyorsunuz ama öğrendiklerinizi uygulamaya devam edin. Projeyi biz başlattık siz sürdüreceksiniz. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi. Başkan Pekdaş, daha sonra eğitimlerini tamamlayan annelere sertifikalarını verdi. Projede yer alan minikler törenin ardından mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı.

635 ÇOCUĞA ULAŞILDI
Konak Belediyesi’nin ‘Bizim Çocuklar Projesi’nde bugüne kadar toplam 635 çocuk ve annesine ulaşıldı.  Anne ile çocuğu arasındaki iletişimi güçlendiren projede, uzman psikologlar annelere psikolojik destek ve seminerler verirken, çocuklar için de hem bedensel, hem de psiko-sosyal gelişimlerini artıran aktiviteler sunuluyor. Haftanın dört günü, iki grup halinde belediyeye ait Agora, Ballıkuyu, Gültepe ve İsmetpaşa Semt Merkezleri’nde eş zamanlı verilen eğitimler sayesinde çocukların; fiziksel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Eğitimlerde farklılıklara saygı, sorumluluk alma, iletişim kurma, çocuk hakları, tüm canlılarla uyum içinde yaşama, cinsiyet eşitliği ve tüketim gibi konularda dersler verilirken, düzenlenen atölye çalışmalarıyla bu eğitimler pekiştiriliyor. Projeye katılan annelerden Serpil Bozkır, iki ay boyunca çocuklarıyla eğitimlere katıldıklarını ve büyük değişimler yaşadıklarını kaydederken, Rahime Kardaş çocuklarının el becerilerinin geliştiğini, paylaşmayı öğrendiğini belirtti. İki anne de çocuklarına daha kaliteli zaman ayırmayı öğrendiklerini ifade etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası