Ege Postası
Geri

Bodrum’da denizden 410 kilogram katı atık çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, ‘Denize en çok mavi yakışır’ sloganıyla yapılan deniz dibi temizliğinde 410 kilogram katı atık toplandı.
Bodrum’da denizden 410 kilogram katı atık çıktı
Haberler / Ege
8 Temmuz 2026 Çarşamba 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bodrum Belediyesi tarafından, 'Denize En Çok Mavi Yakışır' sloganıyla yapılan deniz dibi temizliğinin 9’uncu etap etkinliği Gündoğan Koyu’nda gerçekleştirildi.

Belediyenin gönüllü dalış ekipleri ve Green Rangers’ın katılımıyla düzenlenen deniz dibi temizlik çalışmasında denizden yaklaşık 410 kilogram atık çıkarılarak geri dönüşüm sürecine kazandırıldı. Deniz dibinden çıkarılan atıklar arasında cam ve plastik şişeler, metal parçalar, içecek kutuları, tek kullanımlık ürünler, balıkçılık malzemeleri ve çeşitli evsel atıkların yanı sıra ağda makinesi, kamp sandalyesi, çeşitli araçlara ait farklı ebatlarda lastikler ile hayalet ağ da yer aldı.

Toplanan atıklar kıyıda sergilenerek deniz kirliliğine dikkat çekilirken, etkinlikle deniz ekosisteminin korunmasına katkı sağlanması ve çevre konusunda farkındalık oluşturulması hedeflendi. Öte yandan, deniz dibi temizlik etkinliklerine önümüzdeki hafta Türkbükü Koyu’nda devam edileceği belirtildi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası