Ege Postası
Geri

Boğaziçi Köprüsü’nde pedal çevirdiler

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü sebebiyle temiz havanın önemine dikkat çekmek isteyen 7 bin bisikletli Boğaziçi Köprüsü’nde pedal çevirdi. Sağanak yağmura aldırmayan bisikletlilerden bazıları kaygan zeminin azizliğine uğradıysa da renkli...
Boğaziçi Köprüsü’nde pedal çevirdiler
Haberler / Spor
22 Eylül 2013 Pazar 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü sebebiyle temiz havanın önemine dikkat çekmek isteyen 7 bin bisikletli Boğaziçi Köprüsü’nde pedal çevirdi. Sağanak yağmura aldırmayan bisikletlilerden bazıları kaygan zeminin azizliğine uğradıysa da renkli görüntüler ortaya çıktı.

Sosyal medyada anlaşan bisiklet severler temiz havanın önemini vurgulamak ve bisiklet kullanıcılarına daha fazla yol yapılmasına dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı önünde toplanan çok sayıda bisiklet sever Harem’e doğru yola çıktı. Belki de defalarca otomobilleriyle ya da otobüsle Boğaziçi Köprüsü'nden geçen insanlar bisikletle kıta değiştirmenin zevkine vardı. Yanlarında çocuklarını da getiren vatandaşlar güzel bir Pazar günü geçirdi.

Yağan yağmura rağmen katılan kişi sayısında azalma olmadı. Sağanak olunca zaman zaman pedal çevirmeye ara veren bisikletçiler, yağmurun şiddetini azaltmasıyla yeniden yola koyuldu. Islak zeminde hakimiyetini kaybeden çok sayıda bisiklet sürücüsü düştü. Düşenlere yanındaki arkadaşları yardım etti.

Günün Dünya Otomobilsiz Kentler Günü olduğunu ifade eden Hakan Yücel, “Biz de buna köprüden geçerek trafiksiz ortamda katkıda bulunuyoruz. Daha çok bisiklet yolu yapılmasını istiyoruz. Daha sağlıklı bir hayat için daha az araba daha fazla bisiklet diyoruz.” dedi.

İki kişilik bisiklet kullanan Melih Arat ise “İstanbul’da her türlü sıkıntıdan kurtularak köprüden geçtik. Bütün dünyada insanlar köprüden bisikletle geçiyor. Sadece yılda bir gün değil, her gün geçiyorlar. Daha fazla bisiklet yolu istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası