Ege Postası
Geri

Boğazlıyan’a modern et kesim tesisi yapılacak

Yozgat Boğazlıyan Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından sağlanan hibe desteği ile ilçeye modern bir et kesim tesisi yapılacak. 3-4 ay içerisinde hizmete açılması planlanan tesis, Boğazlıyan’la...
Boğazlıyan’a modern et kesim tesisi yapılacak
Haberler / Genel
26 Haziran 2013 Çarşamba 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yozgat Boğazlıyan Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından sağlanan hibe desteği ile ilçeye modern bir et kesim tesisi yapılacak. 3-4 ay içerisinde hizmete açılması planlanan tesis, Boğazlıyan’la birlikte hem bölgeye hizmet edecek hem daha sağlıklı bir ortamda et kesimi yapılacak.

Boğazlıyan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Fatih Canagir ve ORAN temsilcisi tarafından Boğazlıyan Belediyesi’nde tesisin protokolü imzalandı. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Canagir, ORAN tarafından sunuma açılan tarımsal amaçlı krediler içerisinde Boğazlıyan’a ait hayvan kesimhanesinin, projelendirilerek 180 proje içerisinde ilk 5’e girdiğini söyledi. Canagir, "Sağlıklı, hijyen ve yeterli denetim altında kesim yapılmasına imkan sağlayacak olan tesis önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Et kesim tesisi için yaklaşık 400 bin lira hibe alındı. İtfaiye yanında bulunan 2 bin 500 metrekarelik alanda atıl binada yapılacak iyileştirme çalışmasına müteakip teknolojiyle donatılacak tesiste, helal kesim ilkesi gözetilerek kesimler gerçekleştirilecek.” dedi.

Bir hafta içerisinde tesisin ihalesinin yapılacağını söyleyen Başkan Canagir, “Önümüzdeki hafta içerisinde ihale aşaması yapılacak. Çok kapasiteli, modern bir tesis olacak. Kasaplar, sadece hayvanın baş kısmını kesecek, yüzülmesinden parçalanmasına kadar diğer bölümleri ise tamamen makine ayrıştıracak. Boğazlıyan’a hayırlı ve uğurlu olsun. Normalde projenin 18 aylık çalışması var ama biz bunu 3-4 ay gibi kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası