Ege Postası
Geri

Boko Haram, rehine kadın ve çocukların görüntüsünü yayınladı

Nijerya’da hükümete karşı silahlı mücadele veren Boko Haram örgütü, üyelerinin ailelerinin tutuklanmasına karşılık olarak kaçırdığı çocukların ve kadınların videosunu yayınladı. Haram’ın ilk defa Nijeryalıları rehin aldığını...
Boko Haram, rehine kadın ve çocukların görüntüsünü yayınladı
Haberler / Dünya
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Nijerya’da hükümete karşı silahlı mücadele veren Boko Haram örgütü, üyelerinin ailelerinin tutuklanmasına karşılık olarak kaçırdığı çocukların ve kadınların videosunu yayınladı. Haram’ın ilk defa Nijeryalıları rehin aldığını söyleyen örgüt lideri Abubaker Shekau, Nijerya’nın kuzeydoğusunda en az 240 kişinin hayatını kaybettiği son iki saldırıyı da üstlendi.

Shekau, Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın son 3 yılda 2 binden fazla insan öldüren örgüt üyelerine teklif ettiği genel affı da kabul etmediklerini ifade etti.

Boko Haram örgütü lideri, güvenlik güçlerinin her fırsatta örgüt üyelerinin ailelerini ve yakınlarını illegal tutukladıklarını, çocukların ve kadınların serbest bırakılmasının herhangi bir ateşkes için ön şart olduğunu açıkladı. Karşı atak olarak kaç çocuk ve kadın kaçırdıklarının rakamını vermeyen Shekau, 55 kişinin öldüğü, 105 mahkumun kaçırıldığı 7 Mayıs'ta Kamerun sınırındaki Bama köyüne 200 ağır silalı militanla saldıranların kendileri olduğunu söyledi. Örgüt lideri ayrıca, 16 Nisan’daki 23’ü polis toplam 42 kişinin öldüğü Baga saldırısını da üstlendi.

Baga saldırısına çok sert karşılık veren Nijerya güvenlik güçleri, karşı saldırıda en az 200 kişiyi öldürmüş, uydu görüntülerinden anlaşıldığına göre binlerce evi de ateşe vermişti.

Boko Haram örgütü Nisan ayında Kamerun sınırında rehin aldıkları Fransız ailenin görüntülerini yayınlamıştı. Nijerya hükümeti Boko Haram’ın, rehineleri 3 milyon dolar karşılığında serbest bıraktığını duyurmuştu. Fransa ve Kamerun fidyeyi yalanladı.

Boko Haram örgütü Nijerya’nın kuzeyinde bağımsız bir İslam devleti kurmak için mücadele verdiğini savunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası