Ege Postası
Geri

Bosna'daki Sırp bölgesinde gayrimenkullerine sahip çıkmayan evsiz kalacak

Bosna Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nde, gayrimenkul alanındaki yeni düzenlemeye göre, topraklarını ya da evlerini komisyona bildirmeyenler bu varlıklarından mahrum bırakılacak. Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde çıkan yeni bir yasa Boşnakların...
Bosna'daki Sırp bölgesinde gayrimenkullerine sahip çıkmayan evsiz kalacak
Haberler / Dünya
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bosna Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nde, gayrimenkul alanındaki yeni düzenlemeye göre, topraklarını ya da evlerini komisyona bildirmeyenler bu varlıklarından mahrum bırakılacak.

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde çıkan yeni bir yasa Boşnakların tepkisini çekti. Yürürlüğe giren yeni yasaya göre, ülkede gayrimenkule sahip vatandaşların gelip mallarını teyit ettirmeleri zorunlu hale geldi. Buna göre Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde bir evi olan kişi şayet gidip evini teyit ettirmezse o evde bulunan kiracı mülke sahip çıkma hakkını kazanıyor.

Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi, bu uygulamanın Bosna Hersek Anayasası'na, Avrupa İnsan Hakları ve diğer özgürlükleri sözleşmesine aykırı olmadığını tespit etti. Anayasa Mahkemesi tarafından verilen bu kararı Sırplar sevinçle karşılarken, ülkedeki Boşnaklar bu durumdan sonra derece rahatsız. Belirli bir zaman diliminde gidip bu şekilde bir teyitin zor olduğunu ifade eden Boşnaklar, mülklerini Sırplara kaptırma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını aktardı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Bosnalı Avukat Esad Hrvaçiç, "Sırp Cumhuriyeti 90'lı yıllardan beri tapuları sürekli değiştirmeye çalışıyor. Birçok arazi veya mekan Sırplar tarafından zorla alındı. Böyle bir yasanın uygulamaya geçmesi Boşnaklar için büyük sorun teşkil edecek." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası