Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ayakta alkışlandı

Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen Zeki Müren’i Anma Konseri’nde sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı. TRT Ses Sanatçısı Harun Gürbüz’ün konuk solist olarak katıldığı Konser’de izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Sanat Güneşi Zeki Müren ölümünün 16’ıncı yıldönümünde en güzel eserleriyle anıldı
Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ayakta alkışlandı
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Eylül 2012 Çarşamba 09:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
  İZMİR -Bornova Belediyesi, kültür ve sanat etkinliklerini ara vermeden sürdürüyor. Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korusu (TSM) her ay bir konser düzenleyerek sanatseverlerle buluşuyor. Koro’nun Eylül ayı konseri,  Sanat Güneşi olarak adını hafızalara altın harflerle yazdıran Zeki Müren anısına yapıldı. Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki Zeki Müren’i Anma Konseri’nin konuk sanatçısı ise daha önce Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı tarafından Safiye Ayla Targan ve Zeki Müren’in isimlerini yaşatmak amacıyla düzenlenen ses yarışmasında Zeki Müren dalı birincisi Harun Gürbüz oldu.

Şef Sami Büyüköztekir yönetimindeki Bornova Belediyesi TSM Korosu ile birlikte ve solo olarak Zeki Müren şarkılarını seslendiren Gürbüz, izleyenlerin beğenisini kazandı. Gecede Koro, Manolya, Yoksun Bu Gece Yine, Bir Demet Yasemen, Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin, ‘Bülbül aşıkmış Güle’, Bir Gönül Hikayesi gibi Zeki Müren’in en sevilen eserlerini seslendirdi.
Konser’e ev sahipliği yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Zeki Müren’in 24 Eylül 1996’da 64 yaşında hayata gözlerini yumduğunu hatırlatarak, “O gün içimiz yandı. Aynı acıyı yine yaşıyoruz. Ama o, sanat güneşi. Eserleriyle gönüllerimizde yaşıyor. O’nu özlemle ve saygıyla anıyorum” dedi. Zeki Müren’in uluslararası nitelikte bir sanatçı olduğıunu söyleyen Başkan Sındır, “1989 yılında doktora için yurtdışında bulunduğum sırada bir Yunan arkadaşım ‘Zeki Müren dünyanın bir numaralı sanatçısıdır’ dedi. Zeki Müren böylesine büyük bir insandı. Harun Gürbüz gibi değerli sanatçılarımız onun eserlerini sonsuza kadar yaşatacaktır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası