Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi'nden tarıma destek

Bornova Belediyesi, tarımın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2 ay önce yaptığı işbirliği ile tarıma destek veriyor. Zeytin üreticilerinin ürünlerini ücretsiz olarak yağhanelere taşıyan belediye ekipleri, bu güne kadar 30 ton zeytinin nakliyesi gerçekleştirdi.
Bornova Belediyesi'nden tarıma destek
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Aralık 2015 Cumartesi 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi, Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2 ay önce imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde çiftçilere destek veremeye devam ediyor.  Belediye ekipleri ücretsiz toprak analizleriyle çiftçilerin tarlalarına en uygun ürünleri belirlerken, zeytin üreticilerinin de topladığı ürünlerinin nakliyesini sağlıyor. Kooperatife üye olan çiftçilerin topladığı zeytinlerin nakliyesi ücretsiz olarak belediye ekipleri tarafından yapılıyor. Tarlalardan komyanla alınan çuvallar yağhanelere taşınıyor.



2 ay içinde 30 ton zeytininin nakliyesini gerçekleştirdiklerini ifade eden  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Tarımsal kalkınmanın temeli köylerde başlar. Bizde yaptığımız protokol ile kırsalda tarıma destek olarak, küçük üreticinin yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. 2014 yerel seçimlerinden  sonra Bornova Belediyesi’ne bağlanan eski köy yerleşimlerimizde özel projeleri hayata geçiriyoruz. Tarımsal kalkınmanın yanında köy turizmini geliştirme yönünde de çalışmalarımız var ” dedi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası