Ege Postası
Geri

Bornova Belediyesi’nin tiyatrosu Ankara yollarında

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), ödüllü oyunu ‘Cadı Kazanı’ ile 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ankara’daki Festival’e dört yıl üst üste kabul edilme başarısını gösteren BBŞT’nin performansı sanat çevrelerinden tam not alıyor
Bornova Belediyesi’nin tiyatrosu Ankara yollarında
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Kasım 2013 Salı 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne 100'ün üzerinde oyun başvuru yaptı. "Yaşanılası Bir Dünya İçin Sanat" temasıyla 15-25 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Festival’e 46 oyun katılmaya hak kazandı. 4 yıldır Festival’e kabul edilme başarısını gösteren BBŞT, bu yıl “Cadı Kazanı” oyunuyla 19 Kasım 2013 Salı günü Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Sırasıyla "Marat-Sade", "Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi" ve "Ermişler ya da Günahkarlar" oyunlarıyla Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde sahne alan ve eleştirmenler tarafından beğenilen BBŞT, Arthur Miller'ın yazdığı Onur Erdoğan'ın yönettiği "Cadı Kazanı" oyunuyla iddiasını sürdürecek. Dünyadaki baskıcı rejimlerin, 1950’li yıllardaki McCarthy dönemine göndermeler yapılarak anlatıldığı oyun “En iyi Prodüksiyon” dahil pek çok dalda ödül aldı.

Fiziki yatırımların yanı sıra kültür sanat çalışmalarına özel bir önem verdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “BBŞT gibi profesyonel bir tiyatronun belediyemizin bünyesinde bulunmasından gurur duyuyorum. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali, gerçekten önemli bir organizasyon. Dört yıldır festival programına dahil edilmemiz tiyatromuzun başarısını gayet net bir şekilde ortaya koyuyor" diye konuştu.

Kalabalık bir kadronun çalıştığı, makyajdan kostüme, dekordan oyunculuğa ve yoruma kadar büyük incelik ve birikim gerektiren oyun 19 Kasım Salı günü saat 20.00'de 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Ankara Devlet Tiyatrosu Akün Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası