Ege Postası
Geri

Narlıdere afetlere hazır

Narlıdere’de olası bir afet neticesinde ilk müdahalenin yapılabilmesi için yaklaşık iki senedir eğitim gören Mahalle afet gönüllüleri, eğitimlerini bitirmek için gerçekleştirmeleri gereken arama kurtarma tatbikatını, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü(AFAD) tesislerinde, gerçeğini aratmayan ve başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler.
Narlıdere afetlere hazır
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Kasım 2013 Pazartesi 15:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Bornova AFAD tesislerinde gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatını izlemek için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin, Faruk Üner İzmir İl AFAD Müdürü, İzmir Vali yardımcısı Mehmet Suat İlhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Fuat Barandır, Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Çalcalı, Kızılay derneği İzmir şubesi temsilcisi Musa Akçok, Kızılay derneği İzmir şubesi temsilcisi Hande Gür katıldı.

 

Tatbikat nefes kesti

Tamamı Narlıdere’li vatandaşlardan oluşan, toplamda 70 Mahalle afet gönüllüsünün, eğitimlerini tamamlamak için gerçekleştirdiği tatbikat nefes kesti. Senaryo gereği, merkez üssü Narlıdere olan yıkıcı bir deprem sonrasında ekipmanları ile birlikte olay yerine intikal eden Narlıdere MAG üyeleri, enkazların altında koordineli olarak canlı insan aramaya başladılar. Sesle yapılan yer tespitinin ardından delici ve kesici cihazların kullanılması ile birlikte enkaz altında kalan temsili maketlere ulaşılarak başarı ile kurtarılması sağlandı. Aynı zamanda yüksek katlarda mahsur kalan yaralı ve yaşlıların kurtarılması için gerçekleştirilen kurtarma çalışmaları da tatbikatı izleyen protokol tarafından yoğun alkış aldı. Başarılı bir şekilde tamamlanan tatbikat sonrasında toplu fotoğrafların çekilmesinin ardından MAG üyeleri için hazırlanan sertfika törenine geçildi. Törende bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere’nin afetler yaşanmadan tüm tedbirlerin alınması konusunda hassasiyet gösterdiğini hatırlatarak, MAG üyeleri ile birlikte artık daha güvende olduklarını belirtti. Batur “ yaklaşık 2 senedir süren eğitimlerin neticesini sahada başarılı bir şekilde gösteren afet gönüllüsüNarlıdere’li kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz Narlıdere olarak deprem için oturduğumuz binalarda her türlü güvenlik önlemini baştan aldık. Kentsel dönüşüm projeleri ile hem daha modern bir gönüme kavuşurken aynı zamanda deprem gibi ülkemizde binlerce cana mal olan bir felaket öncesinde binalarımızı yenilemiş olduk. Bu çalışmalar bu gün bile devam ediyor. Bazı mahalleler de yakın zaman çerçevesinde, gerekli kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanarak afetlere şimdiden hazır kentsel dönüşümünü tamamlamış bir Narlıdere olacağız. Bugün burada gerçeğini aratmayan bir şekilde gerçekleştirilen bu tatbikat bize gösterdi ki gönüllülerimiz ile artık kendimizi daha rahat hissedebiliriz. Gönüllülük esasıyla gerçekleştirdikleri bu çalışmalar dolayısıyla önce MAG vakfı yönetici ve çalışanlarını en çokta gönüllü olarak bu görevi yerine getirenNarlıdere’li kardeşlerime tüm Narlıdere’liler adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sertfika töreni öncesi konuşmaların gerçekleştirilmesini ardından Narlıdere’nin Mahalle Afet gönüllülerine sertifikalarını Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, MAG Vakfı Genel Müdürü Mustafa Elvan Cantekin, Faruk Üner İzmir İl AFAD Müdürü, İzmir Vali yardımcısı Mehmet Suat İlhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Fuat Barandır verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası