Ege Postası
Geri

Bornova Kızılay'da olaylı seçim!

CHP İzmir'de delege seçimleri maratonu sürerken, Bornova Kızılay Mahallesi'ndeki seçimde olaylar çıktığı, bölgeye polis ekiplerinin geldiği bunun üzerine İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın sandığı alarak ilçe binasına gittiği aktarıldı. Beyaz ve kırmızı listelerin yarıştığı olaylı seçimi ise beyaz listenin 8 oy farkla kazandığı öğrenildi.
Bornova Kızılay'da olaylı seçim!
Haberler / Yerel Politika
9 Temmuz 2023 Pazar 21:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP'de 3 Temmuz'da başlayan delege seçimleri tam gaz devam ediyor. İzmir'de hafta sonu metropol ilçelerde yoğun bir sandık mesaisi yaşandı.

Bornova'nın Kızılay Mahallesi'nde ise mahalle seçimi gergin geçti. 14 delegenin belirleneceği seçim olaylı geçerken, bölgeye polis geldiği ve tarafların sakinleştirmede güçlük yaşandığı aktarıldı. 

Beyaz ve kırmızı listelerin yarıştığı olaylı seçimi beyaz listenin 8 oy farkla kazandığı öğrenildi.

Olayların ardından İlçe Başkanı Ertürk Çapın'ın sandığı alarak ilçe binasına gittiği öne sürüldü.

OLAYLAR ŞÖYLE GELİŞMİŞ

Seçimde toplam 470 ıslak imza 470 zarf ikisi de birbirbirini tuttuğu belirtilirken, bütün zarflar açıldıktan sonra önce kırmız listenin sayıldığı ve sonucun 230 çıktığı, ardından beyaz listenin sayımına başlanınca dışarıda tartışmaların başladığı ifade edildi.

Olayların büyümesi üzerine sandık görevlilerinin sandığı güvenlik açısından yakınlardaki bir parkın içindeki temizlik külübesine taşıdığı ve kendilerini de içeriye kilitledikleri belirtildi.

Daha sonra bölgeye polisin geldiği ve güvenlik önlemi aldığı, kalabalığın daha da büyümesi üzerine 'her iki gruptan ikişer temsilci içeri girsin bir daha sayılsın' denildiği bu fikir konuşulurken, bölgeye İlçe Başkanı Ertürk Çapın geldiği öğrenildi.

Oyların ilçede sayılmasına karar verilmesi üzerine sandığı Ertürk Çapın'ın arabasına koydukları ve iki polis aracı eşliğinde ilçeye götürdükleri, daha kendileri ilçeye ulaşmadan ilçenin önünde kalabalığın toplandığı ve ilçe binasının önüne takviye polis ekiplerinin geldiği aktarıldı. Sandığın ilçede muhafaza edildiği bildirildi.

KAZANAN LİSTEDEKİ DELEGELERDEN ÇAPIN'A TEPKİ!

Öte yandan seçimi kazanan listede yer alan delegelerden bazıları "Seçimi kazandık hamle yaptılar, sandığa hücum ettiler. Çapın'ın kaybettikleri yerlerde kırın, dökün talimatı" verdiğini iddia ettiler.

Kazanan listede yer alan başka bir delege ise, "İlçe başkanı sükunet çağrısı yapar. Tarafsız davranması gerekirken, müdahale ediyor" iddiasında bulundu.

Diğer yandan il başkanlığının yaşanan olaydan haberdar edildiği ancak herhangi bir girişimde bulunmadığı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası