Ege Postası
Geri

Bayraklı’da peş peşe kriz: Eski adayın oy kullanması iptal edildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kurultay takvimi işliyor. Mahalle delege seçimi için üyeler sandık başına gidiyor. Mahalle delege seçimlerine bugün start veren Bayraklı’nın Körfez Mahallesi'nde peş peşe krizler yaşandı. Bayraklı önceki kongrede aday olan Samad Tekin’in sandık görevlisi tarafından hem seçme hakkı hem de seçilme hakkı iptal edildi. Konuya ilişkin ulaştığımız Samad Tekin ise “Benim Disiplin Kurulu ile ilgili tedbir kararı kesinleşmeden, ismimin listeden silinmesi zaten hukuka aykırı. İlerleyen süreçlerde bu durumu ilçeye, ile oradan gerekirse Asliye Hukuk Mahkemesi'ne kadar bu süreç gidecek” dedi.
Bayraklı’da peş peşe kriz: Eski adayın oy kullanması iptal edildi
Haberler / Yerel Politika
8 Temmuz 2023 Cumartesi 14:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI-   Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kurultay takvimi işliyor. Mahalle delege seçimi için üyeler sandık başına gidiyor. Mahalle delege seçimlerine bugün start veren Bayraklı’da sabah saatlerinde yaşanan 'çoğunluk krizi'nin ardından bir kriz daha yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından İl Disiplin Kurulu'na gönderilen Bayraklı önceki kongrede aday olan Samad Tekin, Körfez Mahallesi'nde delege olmak için mavi listede yer almıştı. Körfez Mahallesi sandık yöneticisi tarafından hem listeden çıkartılan hem de oy kullanmasına izin verilmeyen Tekin, “Hukuksuz işlem yapıldığına dair” itiraz ettiklerini belirtti.

“GEREKİRSE ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE KADAR SÜREÇ GİDECEK”

İtiraz tutanaklarını tutturduklarını belirten Tekin il başkanlığından da bu süreçte bir yetkilinin gelmesi gerektiğini belirtti.

Tekin, “Denetim eksikliği vardı. Hukuka, tüzüğe, bizim ilgili mevzuatımıza tamamen aykırı işlemler yapıldı. Bununla ilgili itirazlarımızı yaptık. Benim Disiplin Kurulu ile ilgili tedbir kararı kesinleşmeden, ismimin listeden silinmesi zaten hukuka aykırı. İlerleyen süreçlerde bu durumu ilçeye, ile oradan gerekirse Asliye Hukuk Mahkemesi'ne kadar bu süreç gidecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası