Ege Postası
Geri

Buca'nın kritik mahallesi Menderes'te kırmızı liste kazandı

CHP İzmir'de maraton devam ederken, bugün kritik bölgelerde delege seçim heyecanı yaşanıyor. Öte yandan Buca'nın kritik mahallelerinden Menderes Mahallesi'nde seçim öncesi Büyükşehir cephesinin kendi arasında ikiye ayrıştığı öğrenildi. Saat 10.00'da başlayan ve çift listeyle yapılan seçim için sandıklar saat 17.00'de kapandı ve sayım işlemine geçildi. Sayım sonucuna göre seçimi CHP İzmir İl Başkanı Görkem Duman'ın yer aldığı kırmızı liste kazandı.
Buca'nın kritik mahallesi Menderes'te kırmızı liste kazandı
Haberler / Yerel Politika
8 Temmuz 2023 Cumartesi 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- CHP'de 3 Temmuz'da başlayan delege seçimlerinin 5. günü geride kalırken, hafta sonu yoğun bir sandık mesaisi yaşanıyor.

Bugün İzmir'de 6 ilçenin 51 mahallesinde CHP üyeleri için sandık kuruldu.

Üyeler Bayraklı, Menemen, Buca, Karabağlar, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinde sandık başına gitti.

Bayraklı ve Karabağlar güne krizle başlarken, Buca'da 14 delegenin belirleneceği kritik mahallelerinden Menderes Mahallesi'nde seçim sabah saat 10.00'da başladı ve akşam 17.00'ye kadar sürdü.

KIRMIZI-MAVİ REKABETİNDE KAZANAN KIRMIZI

Sayım işleminin ardından kıyasıya geçen seçimi Kırmızı liste kazandı. Seçimde 396 üye oy kullandı. 10 oyun geçersiz sayıldığı seçimde CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman'ın da bulunduğu kırmızı liste 200 oy aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Kalmaz'ın desteklediği ve listenin başında Buca Belediye Meclis üyesi Özkan Yorulmazbaş'ın bulunduğu mavi liste ise 190 oy aldı.

5 oy çift kullanılırken, bir oy boş çıktı.

Kazanın açıklanmasının ardından Meclis Üyesi Serkan Kalmaz'ın kırmızı listedeki delegeleri tebrik etti.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Görken Duman, kazananın CHP olduğunu vurgularken, Buca CHP meclis üyesi Serkan  Kalmaz, 'kazanan Menderes, kazanan CHP oldu' dedi. CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ise "Hepimiz birer üzüm taneleriyiz, bir şişede birleşiyoruz. Çok şefaf bir seçim oldu" diye konuştu

SEÇİM ÖNCESİ AYRIŞTILAR

Öte yandan seçim öncesi anlaşmazlık çıkınca yarış çift listeyle yapıldı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Buca Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Kalmaz ile CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman'ın kritik seçim öncesi ayrıştıkları ifade edildi.

İki ismin de Büyükşehir cephesiyle hareket etmesine karşılık liste konusunda anlaşmazlık yaşadıkları bunun üzerine ayrıştıkları ve ayrı ayrı liste çıkardıkları ileri sürüldü.

Kulislerde ise uyumu İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman'ın bozduğu iddia edildi. 

Öte yandan bir CHP üyesinin Görkem Duman'ın bulunduğu kırmızı listede bazı isimlerin üzerini çizmek istemesi kısa süreli gerginlik yarattı. 

KIRMIZI LİSTE

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman'ın da bulunduğu kazanan kırmızı liste şu şekilde;

MAVİ LİSTE

Buca Belediye Meclis üyesi Özkan Yorulmazbaş'ın bulunduğu kaybeden mavi liste şu şekilde;

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası