Ege Postası
Geri

Bornova Kurban Bayramı’na hazır

Bornova Belediyesi ekipleri Kurban Bayramı’nda da iş başında
Bornova Kurban Bayramı’na hazır
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Ekim 2012 Pazartesi 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bornova Belediyesi yurttaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için tüm önlemleri aldı. Ege Bölgesi’nin en büyük kurban satış yerlerinden birini Bornova’da kuran Bornova Belediyesi burada veteriner kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Üç vardiya ile çalışan temizlik işçileri bayramda 24 saat çöp toplayacak. Zabıta ekipleri cadde ve sokaklardaki kurban kesimlerine engel olacak, kaçan hayvanların yakalanması için oluşturulan ekipler ise vatandaşların yardımına koşacak

İzmir’in en büyük Kurban Satış ve Kesim yerini Işıkkent’teki 80 dönümlük alanda kuran Bornova Belediyesi, yurttaşların bayram tatilini huzur içinde geçirmesi için tüm önlemleri aldı. Işıkkent’te 220 satış alanında teşhir edilen 10 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvanın genel kontrollerini ve damga denetimlerini yapan Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramı boyunca da çalışmalarını aralıksız yürütecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün nöbetçi ekipleri bayramın birinci ve ikinci günü kesilen etlerin sağlık yönünden kontrolünü yapacak. Işıkkent’teki 4 büyükbaş, 50 küçükbaş hayvanın aynı anda kesilebileceği tesiste sürekli görev yapacak olan nöbetçi veteriner hekimler, sağlık sorunu olması durumunda anında devreye girecek.

Kaçan kurbanları yakalama ekibi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde kaçan kurbanlık hayvanların yakalanmasına yönelik olarak da önlem alındı. Kurban Bayramı süresince üçer kişilik iki ekip, kaçan hayvanların sorunsuz yaklanması için görev yapacak. Ekipler hayvanların uyuşturularak yakalanmasını sağlayacak. Bornovalılar Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 373 88 37 numaralı telefonunu arayarak ihbarda bulunabilecek.

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise 24 saat aralıksız 400 kişilik ekiple üç vardiya çalışacak. Temizlik ekipleri vatandaşların temiz bir çevre içinde bayramını geçirmesi için görev yapacak. Vatandaşlar 479 22 23 numaralı telefondan temizlikle ilgili taleplerini iletebilecek.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri de İl Kurban Komisyonu’nun aldığı kararlar doğrultusunda sokak ve cadde üzerinde kesim yapılmasına engel olacak. Kurban atıklarının uygun olmayan yerlere atılması durumunda Kabahatler Kanunu’na göre ceza kesecek olan zabıta ekipleri, mezarlıklarda da dilenciler ve tinercilere karşı önlem alacak.
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’teki Dökümcüler Sitesi’nin karşısında kurduğu ‘Kurban Satış ve Kesim Yeri’nde satışlar yapılıyor. Ege Bölgesi’nin en büyük kurban pazarı olma özelliğine sahip alan ışıklandırılırken, yemekhane, banyo, dinlenme alanları, kafeterya ve kantin oluşturuldu. Bornova Belediyesi tarafından temizlik ile 24 saat güvenlik hizmeti de veriliyor. Geniş bir alana kurulu olması nedeniyle otopark probleminin olmadığı Işıkkent Otoyol gişelerine yakın konumdaki Kurban Satış ve Kesim Alanı’na çift giriş çıkış sağlandı. Bornova Belediyesi, Hükümet Konağı’nın karşısından ücretsiz servis kaldırarak vatandaşların alana ulaşımını da kolaylaştırıyor.
Tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir bayrak geçirmesi için tüm önlemlerimizi aldık. Işıkkent’teki kurban pazarında hem satıcıların hem de alıcıların işlerini kolaylaştırmak için düzenlemeler yaptık. Bayram süresince hizmetlerde aksama olmaması için müdürlüklerimiz gerekli planlamalarını yaptı. Herkesin Kurban Bayramı Kutlu olsun” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası